Siurana lliura els 30 guardons commemoratius del 25è aniversari de l'INCAVI
Més de 300 viticultors, empresaris, representants d¿organitzacions empresarials i Denominacions d¿Origen van assistir el passat dissabte, 11 de juny, al Palau de Pedralbes de Barcelona per celebrar el 25è aniversari de l¿INCAVI.
Un instant de l'acte d'homenatge. Font: DARP
El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, va presidir l'acte i va defensar la necessitat de donar més competències a l'INCAVI per "aconseguir amb major èxit els objectius que marca la política vitivinícola de la Generalitat". Tanmateix, va recordar que el vi i el cava és el tercer sector en importància en la indústria agroalimentària catalana, amb uns ingressos d'explotació que superen els 1.100 milions d'euros, i unes vendes netes de més de 1.000 milions d'euros anuals.
17 guardonats, 12 diplomes i un guardó a títol pòstum
L'INCAVI va atorgar 12 diplomes, un dirigit a cada Denominació d'Origen de Catalunya, com a mostra unànime de tot el sector per agrair la tasca que dia a dia duen a terme els seus Consells Reguladors i les persones que hi ha darrera. Es van lliurar, també 17 guardons a persones que, al llarg d¿aquests 25 anys han apostat pels vins i caves catalans. Aquests guardonats (veure Arxius relacionats) van ser escollits per un jurat format pels directors que ha tingut l'INCAVI al llarg d'aquests 25 anys: Eduard Puig i Vayreda, Heribert Fortuny i Figueres, Domingo Valiente i Llauradó i Joan Aguado i Masdeu; i així com pel director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Salvador Puig i Rodrigo. Un dels moments més emotius de l¿acte va ser quan es concedí un guardó especial a títol pòstum a Jaume Ciurana i Galceran, el creador, impulsor i primer president de l¿INCAVI, que gràcies a la seva convicció de que calia crear un instrument al servei de la vinya i el vi a Catalunya s¿han pogut celebrar els 25 anys de l¿INCAVI.