VI | 16/09/2019  Ruralcat

La 39a Mostra de Vins i Caves es celebrarà del 20 al 24 de setembre al barri de Sant Antoni de Barcelona

Durant la mostra es podrà tastar vins d’una quarantena de cellers catalans i gaudir d’activitats com el tast solidari Vi per Vida amb 500 assistents o un Escape Room de temàtica vinícola.

Imatge de la passada edició (font: DARP)

Imatge de la passada edició (font: DARP)

Un any més, per la Mercè, torna la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que celebra enguany la seva 39a edició. I ho fa estrenant ubicació, en un dels barris més dinàmics i actius de Barcelona, el barri de Sant Antoni, i al costat d’un dels mercats més emblemàtics de la ciutat.

La Mostra l’organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de l’INCAVI i de PRODECA i té per finalitat apropar el món del vi a la ciutadania a través d’una representació de cellers i denominacions d’origen catalanes.

Entre les novetats d’aquesta edició destaca l’esdeviment Escape Room de la DO Cat, organitzat per la DO Catalunya, que consisteix en un joc de misteri al voltant del món del vi on caldrà posar a prova tots sentits. 

També es celebrarà el 18è Tast Vi per Vida, un tast solidari per recollir fons pel programa d’investigació en càncer i metàstasis de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) organitzat per l’Associació Vi per Vida. Tindrà lloc el dia 22 de setembre i es poden reservar els tiquets aquí: https://wineissocial.com/home/index/vipervida

El dia 21 es presentarà també el Most Festival, el festival internacional de cinema del vi, que se celebra al novembre a Vilafranca del Penedès. 

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que s’elimina el catàleg en paper i es crea una web i aplicació mòbil on tots els assistents podran tenir informació sobre els cellers, els vins, les activitats, així com poder participar en concursos. Una aposta tecnològica que, alhora, busca la eficiència econòmica i sostenible: www.mostradevinsicaves.cat

A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les sala de tast habilitada a la Mostra. Es poden consultar les activitats al web www.mostradevinsicaves.cat

Per una banda, la Mostra comptarà amb l’Espai Selecció, una zona on tastar, comprar i gaudir dels grans vins icona en un entorn propici a la descoberta dels matisos. 

L’espai de gastronomia estarà dirigit pel Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, que oferiran tapes i degustacions dels productes dels seus associats per acompanyar els vins dels cellers presents a la Mostra.

Font: DARP