PRODUCCIÓ INTEGRADA | 09/06/2005  Ruralcat

200 hectàrees de fruita del Penedès reben la certificació en qualitat d¿Applus

Més de 200 hectàrees de fruita del Penedès han estat certificades en qualitat per Applus, entitat certificadora per a diferents sistemes de producció a nivell nacional.

Imatge cireres

Font: ADV Fruita Dolça Alt Penedès

Les hectàrees certificades, bàsicament presseguers i cirerers, són de 30 fruiticultors de l¿Associació per la Defensa dels Vegetals (ADV) Fruita Dolça de l¿Alt Penedès. Aquesta entitat ha treballat en aspectes d¿innovació i gestió agrícola, i ha posat especial èmfasi en la qualitat i el sistema de Producció Integrada. El sistema de Producció Integrada, que comporta una orientació a la qualitat en tot el procés agrícola, permet que la fruita arribi al mercat sempre acabada de collir i en el seu punt òptim de maduració. Aquest any, el 100% de la fruita d'aquesta ADV ha estat certificada en el sistema de Producció Integrada i es comercialitzarà amb la marca FORDAL, com a sinònim de fruita de qualitat del Penedès. Enguany es preveu una menor producció que l¿any passat, degut a la falta de pluges d¿aquest hivern-primavera. Això, no obstant, la qualitat d¿aquesta fruita destacarà per la seves característiques organolèptiques, gust i aroma, que es veuran intensificades per la manca d¿aigua.

El Penedès, una comarca pionera en qualitat de fruita

L¿ADV de Fruita Dolça de l¿Alt Penedès ha estat una de les pioneres a Catalunya en certificació en qualitat de la fruita. Avui per avui, aquesta associació de Fruita Dolça de l¿Alt Penedès representa el 50% dels elaboradors que certifiquen els seus productes en Producció Integrada a Catalunya. La bona gestió del sistema agrícola, sumada al clima i al conreu de secà, donen com a resultat un fruit de textura forta i compacta, amb bon gust i aroma i una atractiva coloració, brillant i uniforme. Josep Torrents Duran, president de l¿entitat, explica que ¿ja fa anys que és conegut per a tothom el préssec del Penedès, també anomenat préssec de vinya o de l¿Ordal, però actualment es treballa per millorar encara més la qualitat de la fruita que es produeix a la nostra comarca¿.