TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 26/11/2013  RuralCat/DAAM

Manresa acull el 1er Simposi sobre ramaderia ecològica a Catalunya

El simposi es celebrarà el divendres 13 i el dissabte 14 de desembre. En la seva organització col·laboren el DAAM, l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, i diverses universitats i centres de recerca catalans

Una de les imatges del programa del Simposi sobre Ramaderia ecològica

Una de les imatges del programa del Simposi sobre Ramaderia ecològica

Des de fa uns anys, la societat catalana, de la mateixa manera que la resta de països europeus, manifesta una major voluntat de consumir aliments produïts en harmonia amb el medi ambient, de forma natural i respectant el benestar dels animals.

Aquesta tendència, acompanyada d’unes polítiques adequades de suport i d’un interès ferm per part de molts ramaders catalans, s’ha traduït en un creixement important de la producció ramadera ecològica a casa nostra.

Malgrat això, el sector ecològic català encara té moltes mancances tècniques que dificulten el desenvolupament futur d’aquest sector i la consolidació de les empreses que hi aposten, aspecte indispensable per assegurar un medi rural sostenible i viu.

És per aquest motiu que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb el suport de l’associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, i amb la col·laboració de diverses universitats i centres de recerca catalans, promouen el 1er Simposi sobre Ramaderia Ecològica a Catalunya.


L’objectiu d’aquest simposi és la transferència d’informació tècnica d’actualitat i d’interès al sector, així com ésser un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències per a tots els professionals de la ramaderia ecològica a Catalunya.