AVENÇOS CIENTÍFICS | 06/06/2005  Ruralcat

Ja és possible conservar millor el gust de la fruita

RuralCat us ofereix un informe elaborat per la Universidad de Califòrnia (UC) que explica les claus perquè la fruita conservi tot el seu gust i una textura agradable durant més temps.

Fruita empaquetada. Font: USDA

Fruita empaquetada. Font: USDA

L'estudi analitza com, fins ara, es collien els préssecs, les prunes i les nectarines i calia refredar-les i mantenir-les a una temperatura fresca fins que arribessin a ser posades a la venda en una botiga. Els científics de la UC van descobrir que aquesta pràctica estava sotmetent a la fruita en un procés definit com "la zona de temperatura fatal". Mitjançant un nou procés, batejat amb el nom de "precondicionament", aquests científics han descobert que és possible conservar i transportar la fruita fent que conservi el seu millor sabor, millor aspecte i totes les seves propietats nutritives. Segons aquest estudi, si la fruita es manté a 20 graus durant els dos dies posteriors a la collita fins que arriba a cert nivell de maduració que s'amida per la fermesa de la fruita i després es refreda, es pot estendre el temps de durabilitat abans de la venda de 7 a 15 dies. En conseqüència, la fruita esdevè més agradable quan arriba a la boca del consumidor. L'informe també analitza l'impacte que ha tingut aquest descobriment en l'àmbit de Califòrnia, Estat que produeix el 90% del préssec i la nectarina que es consumeixen als Estats Units.