Jornada sobre la malvasia de Sitges
El proper dia 18 de juny Sitges serà l'escenari d'una jornada que té per objectiu aprofundir sobre els aspectes de la malvasia i els vins que es fan a partir d'ella.
La Institució Catalana d¿Estudis Agraris, seguint la fita d¿aprofundir en les varietats viníferes autòctones del nostre país, organitza, conjuntament amb l¿Hospital de Sitges, aquesta jornada dedicada a la malvasia de Sitges. Aquesta varietat, que va ser portada a Catalunya fa molts segles des de Grècia, avui és una de les més antigues que es cultiven de les quals es tenen referències. Ha sigut preservada per l¿Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges i és la base amb la qual s¿elabora uns vins amb moltes possibilitats. En aquesta jornada tractarem de tots els aspectes que fan referència a aquesta varietat i els vins que se¿n fan: des de la història fins al maridatge en la gastronomia, passant per la viticultura i l¿enologia. L'acte comença a les 10:00 h amb la participació del Sr. Valentí Mongay, restaurador, cuiner i propietari del restaurant La Salseta de Sitges, que parlarà de "La Malvasia a la cuina de l¿antiguitat". A més a més, es parlarà de les "Aplicacions de la Malvasia a la cuina actual", amb el Sr. Florencio Martínez, restaurador, cuiner i propietari del restaurant El Velero de Sitges. A les 10:30 h, el Sr. Roland Sierra, historiador, parlarà sobre "Els apunts sobre la història de la Malvasia de Sitges". A les 11:30 h amb la participació del Sr. Enric Bartra, tècnic de l¿INCAVI, es parlarà de "La Malvasia de Sitges en el món de les Malvasies". A les 12:00 h, es parlarà de les "Vinificacions de la Malvasia de Sitges", a càrrec de la Sra. Anna Baqués, enòloga. A les 12:30 h, el Sr. Antoni Almirall, enginyer tècnic agrícola, parlarà del "Futur de la Malvasia de Sitges". A les 13:00 h, tindrà lloc un debat. A la tarda, a partir de les 16:00 h hi ha prevista una visita a diverses vinyes de malvasia de la zona. Si voleu més informació i per realitzar la inscripció podeu adreçar-vos a:
Secretaria de la ICEA
Montserrat Camps
Tel. 93 324 85 81
Fax. 93 270 11 80
icea@iecat.net