L'anyada del 2004 qualificada com a molt bona
El Consell Regulador de la D.O. Terra Alta va acordar en la darrera sessió del Ple la qualificació de l¿anyada 2004 com a molt bona. El Consell s¿ha basat en la qualitat de la verema i en els informes de qualificació dels vins.
La verema ha presentat unes característiques òptimes quant nivells de maduresa i sanitat del raïm, però des del Consell Regulador es posa de relleu la excepcionalitat de l¿anyada en termes climatològics. Quant el vi, ja s¿han sotmès a qualificació 61.994,12 hl dels gairebé 114.000 hl que el Consell reconegué com a aptes en el conjunt de la D.O. El percentatge de qualificació està essent elevadíssim i es situa entorn del 98%. Dels controls de qualitat realitzats pel Consell Regulador cal destacar el gran nivell de la major part de les elaboracions, que gaudeixen d¿analítiques impecables i que en termes generals responen al perfil dels vins de la D.O. A nivell organolèptic el Comitè de Tast del Consell Regulador ha puntuat els vins amb una mitjana de notable. Els vins de licor han obtingut les majors puntuacions, amb una mitjana de 90,73 punts sobre 100. La mitjana de grau alcohòlic adquirit per a tots els tipus ha estat de 13.73 % vol. En aquest sentit, el tast de vins celebrat el passat dia 29 de maig en el marc de la 5a Fira del Vi a Batea, diversos experts internacionals lloaren les qualitats i la riquesa dels 2004 i dels vins de la D.O. Terra Alta en general. En aquests moments la major part dels vins de la D.O. que es comercialitzen com a joves ja es troben al mercat. El Consell Regulador celebra l¿esforç de tot el sector per mantenir el repte per la qualitat, demanant, al mateix temps, l¿aposta de tots els embotelladors per la singularitat dels vins.