L'IRTA estudia la relació entre el benestar animal i la qualitat de la carn
L'IRTA engega un projecte de recerca sobre el comportament animal, el benestar animal, el maneig i l'alimentació, en vedells d'engreix i la seva influencia sobre la qualitat de la carn.
Font: USDA
En aquest projecte s'analitzaran la pautes d'alimentació i maneig que poden alterar el comportament i el benestar animal i, com a conseqüència, afecten als rendiments productius i la qualitat de la carn. Per això, s'estudiaran els factors de maneig al final de l'engreix i durant les fases de presacrifici, com són la barreja d'animals i el tipus de transport. Tanmateix s'analitzarà quin impacte tenen aquests factors sobre el comportament social, especialment sobre el benestar animal, els rendiments productius en granja i el rendiment de la canal i la carn. A més, es pretén detectar els factors crítics en les fases prèvies al sacrifici que originen carns seques, dures i obscures i proposar pautes per a millorar la qualitat de la carn. Finalment, s'observarà la relació entre el canvis promoguts per la forma de la fibra en l'alimentació del vedell i la possible alteració del comportament de la ingestió. Aquesta alteració pot ser responsable de l'aparició de trastorns digestius que provoca pèrdues econòmiques a les explotacions ramaderes.