4 ¿ 5 JUNY | 01/06/2005  Ruralcat

El benestar animal, la gestió de purins i els contractes d'integració al FiraPorc'05

Del 4 al 5 de juny, Juneda celebra el IV Fòrum Professional de Debat del Porcí, que reuneix destacats experts que tractaran els temes que més preocupen el sector. El benestar animal, la gestió de purins i els nous contractes d¿integració centraran els debats de FiraPorc¿05.

FiraPorc '05

Font: Web FiraPorc '05

Enguany la mostra té com a principal objectiu consolidar-se com el fòrum del sector professional porcí català en una de les zones més dinàmiques de l¿Estat. El consellet Antoni Siurana serà l'encarregat d'inaugura el certamen. En aquesta edició, FiraPorc té una oferta de jornades tècniques per a professionals del sector, així com una mostra gastronòmica amb degustacions de plats típics de la comarca, i visites guiades a la planta de tractaments de purins de TRACJUSA. La gestió dels purins i la sostenibilitat ambiental són els temes que obriran la primera ponència del certamen, que comptarà amb les opinions expertes de José Manuel Bigueriego, director general del MAPA, i Antonio del Barrio, director gerent de l¿Associació Nacional de Bestiar Porcí i president del Fòrum de Purins. L¿expert danès Viance Pidersen, gerent d¿una prestigiosa enginyeria, presentarà les seves experiències de construcció i explotació de granjes adaptades davant la nova normativa europea de benestar animal que s¿ha d¿implantar a totes les granges abans de l¿any 2011. Aquesta normativa és d¿obligat compliment a les granges de nova creació, que han de disposar d ¿instal·lacions diferents en cada fase del cicle. Una taula rodona al voltant de la nova llei de contractes d¿integració fomentarà el debat entre administració, sindicats, ramaders i empreses productores al voltant d¿un tema clau per al sector que articula una bona part de les economies familiars del sector ramader de Catalunya.

Mostra gastronòmica de plats típics de la comarca

Com a activitats paral·leles al certamen, s¿organitzarà la II Mostra Gastronòmica de la Cuina del Porc i una mostra de productes artesans. La mostra gastronòmica, que comptarà amb la participació de l¿Escola d¿Hoteleria de Lleida, oferirà a tots els visitants una selecció de plats típics amb els quals es recuperaran antigues receptes i tradicions culinàries com la xulla, les orelletes, les cassoles de tros, els bolets de xop amb porc, la tupina... Els embotits de pagès artesans també seran protagonistes i els visitants podran comprar i degustar diverses especialitats elaborades a la comarca.