CONGRÉS DEL MÓN RURAL | 22/05/2005  Ruralcat

RURAL'06 presenta a Deltebre els continguts de 50 grups de treball

Josep M. Besora, director del Congrés del Món Rural de Catalunya ressalta que tots els debats impulsats persegueixen un gran objectiu: "crear un debat necessari entre el món rural i el món urbà català".

Josep M. Besora. Font: RURAL'06

Besora va presentar a Deltebre, escenari del primer grup de treball, els 50 grups de treball que RURAL'06 ha preparat arreu de Catalunya i els 5 que tindran lloc a les Terres de l'Ebre. Besora va destacar l'alt nivell participatiu amb el que ha comptat i comptarà durant les trobades dels grups de treball per part d'associacions, institucions i entitats diverses relacionades amb el món rural. Els 50 grups de treball, xifra que pot variar degut a l'alt interès mostrat, estaran formats només per experts que, després de fer les seves aportacions sobre el tema en el qual participin, posaran en comú idees i propostes durant les trobades. Aquestes trobades seran a porta tancada. Les propostes que sorgeixin durant la celebració dels cursos alimentaran els continguts de les 15 Assemblees Territorials. Les 15 Assemblees Territorials s'iniciaran el pròxim 23 de setembre a Banyoles, una de les seus del RURAL'06, i tindran lloc cada dues setmanes. Les Assemblees Territorials recolliran les propostes de les 50 trobades de grups de treball que comptaran amb la presència de 15 ponents de solvència. El director de RURAL'06 vol deixar clar que "encara que l'agricultura esdevingui l'eix vertebrador del debat i el món rural en general, es vol donar cabuda a través dels continguts dels 50 grups de treball als temes socials, de desenvolupament rural, desenvolupament local, ambientals, etc., que envolten el món rural".

Primera trobada de grups de treball a Deltebre

El Congrés del Món Rural de Catalunya dedica una atenció especial a les Terres de l'Ebre, entre altres coses, "pel pes que té l'agricultura dins l'economia de la regió", tal com va dir Besora. Els debats del primer grup de treball de RURAL'06 van tenir lloc a Deltebre per reflexionar sobre 'Els espais d'interès natural' . Aquest grup de treball, el primer dels 50 que hi ha previstos, està inclòs al primer gran Àmbit de Reflexió de RURAL'06, 'El repte del diàleg entre el món rural i el món urbà'. Les terres de l'Ebre acullen cinc trobades de grups de treball localitzades a Deltebre, la Fatarella, Torre Espanya, Villalba Arcs i Santa Bàrbara. En definitiva, s'ha dissenyat un entramat d'espais de diàleg, capitalitzades per 15 ciutats catalanes, estructurat verticalment en tres nivells: Ponències, Assemblees Territorials i Trobades Comarcals.