TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 27/09/2019  Ruralcat

L’EA de l’Empordà acull el IV Workshop per a la indústria alimentària

L’Escola Agrària de l’Empordà va organitzar aquesta jornada dins del programa PATT de formació contínua per a professionals del sector agroalimentari.

Moment del workshop (font: EA de l'Empordà)

Moment del workshop (font: EA de l'Empordà)

Aquest passat dimecres 25 de setembre es va celebrar a l’Escola Agrària de l’Empordà el “IV Workshop per a la indústria alimentària: la responsabilitat legals dels operadors”, que va abordar la temàtica de la responsabilitat legal dels operadors alimentaris. 

Com en altres ocasions, el Workshop va consistir en una primera part de ponències d'experts i una segona part, a la tarda, on es van fer diferents tallers relacionats amb el tema de la jornada.

L’objectiu d’aquesta jornada era informar de les responsabilitats dels operadors respecte els productes, del paper de les administracions, de les pautes i eines jurídiques i tècniques per a la gestió de les incidències i la prevenció de les seves conseqüències legals i econòmiques. I és que els operadors alimentaris estan exposats a que un producte defectuós pugui ser motiu de retirada, sanció i fins i tot generar una alerta alimentària o danys als consumidors, pel que és necessari que les empreses prenguin consciència de les seves obligacions i també dels seus drets i de les eines de què disposen per minimitzar les repercussions legals i econòmiques d’una possible crisi. 

Les ponències i els tallers van anar a càrrec de personal del Departament de Salut, advocats especialitzats en dret alimentari i representants d’asseguradores.

La jornada va tenir una important afluència d'assistents, que va superar les 70 persones, gràcies a la importància i la vigència dels temes tractats. 

Font: RuralCat