GUARDÓ A LA QUALITAT | 18/05/2005  Ruralcat

L'Oli Escornalbou de la cooperativa Riudecanyes rep el premi d'Expoliva 2005

L'oli verge extra Escornalbou de la cooperativa Riudecanyes ha estat distingit amb el màxim guardó a la qualitat, en la categoria de fruitats madurs, a la fira internacional Exploliva 2005, celebrada a Jaén de l'11 al 14 de maig.

Pere Jaumà rep el premi de mans de Maria Teresa Fernández de la Vega

Pere Jaumà rep el premi de mans de Maria Teresa Fernández de la Vega. Font: FCAC

Des de la cooperativa han celebrat el premi, ja que "constata la gran qualitat de l'oli d'oliva de la Denominació d'Origen Protegida Siurana". El guardó el va recollir, de mans de la vicepresidenta del govern estatal, Maria Teresa Fernández de la Vega, el secretari de l'entitat Pere Jaumà. El premi s'afegeix a la llista de reconeixements que ja ha rebut aquest producte els darrers anys. Entre els guardons destaquen el Premi a l'Exportació del Departament de Treball de la Generalitat (2003), accèssit (millor oli català) en el Premi al Millor Oli d'Oliva Espanyol que concedeix el Ministeri d'Agricultura a la collita 2001/02 i a la collita 1999/2000, i finalista al concurs Románico Esencia d'Agrolés (2001).

Expoliva 2005 perd visitants però guanya professionals

Segons els organitzadors de la XII Fira Internacional de l'Oli d'Oliva i les Indústries Afins, Exploliva 2005, la mostra ha perdut enguany 20.000 visitant respecte la darrera edició, si bé, el nombre de professional ha augmentat d'un 35 a un 45 per cent. Enguany, a Expoliva han estat presents 315 expositors procedents de 7 països estrangers (Portugal, Itàlia, Alemanya, França, Marroc, Tunísia i Israel), a més dels expositors de dotze Comunitats Autònomes.

Informació relacionada