25 DE MAIG, 8 I 15 DE JUNY | 18/05/2005  Ruralcat

Jornada tècnica sobre els perills i punts crítics de control en alimentació animal (APPCC) a Girona

El dia 25 de maig i els dies 8 i 15 de juny, Girona serà l'escenari d'una jornada tècnica de caràcter pràctic i que dóna molta importància als casos aplicats específicament al sector de fabricació de pinsos.

Imatge del díptic de la jornada

Les jornades tècniques sobre l'Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control en Alimentació Animal (APPCC), organitzades conjuntament pel Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Catalana de Fabricants de Pinsos (ASFAC), posen a l¿abast dels fabricants de pinsos la informació i eines necessàries per a una adequada implementació d¿aquest sistema a les seves fàbriques en funció de la seva complexitat. L'APPCC és un dels pilars fonamentals del recentment publicat Reglament d¿Higiene dels Pinsos. La seva aplicació ha de permetre als operadors del sector de l¿alimentació animal conèixer i controlar els principals perills del procés i establir-ne les mesures preventives necessàries per evitar l¿aparició d¿aquests perills i possibilitar l¿obtenció de pinsos segurs. La implantació d¿un sistema d¿APPCC comporta clars beneficis als operadors. D¿una banda la sistemàtica de treball suposa una millora contínua basada en la pròpia experiència, i d¿altra la filosofia del mètode que afavoreix prioritzar la prevenció per davant de les mesures correctores. El programa de les jornades és el següent:
  • 25 de maig


  • L'acte comença a les 9.35 h, quan es parlarà de "L'APPCC: antecedents, beneficis del sistema, conceptes clau, casos pràctics i els principis AAPCC amb casos pràctics".

  • 8 de juny


  • L'acte comença a les 9.30 h, i es parlarà dels "Perills en el procés de fabricació de pinsos, la confecció d¿un pla APPCC en la fabricació de pinsos: fases per a l¿aplicació, casos pràctics i el sistema documental i de registres".

  • 15 de juny


  • L'acte comença a les 9.35 h, quan es parlarà de "L'aplicació del sistema APPCC en un cas concret de fabricació de pinsos, la verificació i revisió del sistema i valoració final del sistema APPCC".
Les jornades les impartirà la Sra. Anna Jacas d'Avena Assessoria,SL. Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Servei de Producció Ramadera

Gran Via de les Corts Catalanes, 612
08007 Barcelona
Tel. 93 307 67 00
produccio.ramadera@gencat.net

ASFAC
Via Laietana 36, pral. 2a
08003 Barcelona
Tel. 93 268 30 81
Fax 93 315 28 51
asfac@asfac.org