GUARDÓ A LA INNOVACIÓ | 10/05/2005  Ruralcat

Mas Martinet Assessoraments rep el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària 2004

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, va lliurar ahir a l¿empresa Mas Martinet Assessoraments el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària 2004 per la seva aportació ¿Nou sistema de conducció de la vinya per a un millor equilibri del cep¿.

Moment del lliurament del premi a Josep Lluís Pérez, de Mas Martinet Assessoraments

El Conseller Siurana lliura el Premi a Josep Lluís Pérez, de Mas Martinet Assessoraments. Font: DARP

Amb aquest guardó, el DARP vol distingir i premiar les empreses agràries o les seves entitats associatives que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics innovadors i hagin obtingut, com a conseqüència d¿aquesta introducció, resultats beneficiosos pel que fa a l¿economia, l¿ergonomia, la qualitat, la seguretat o la sostenibilitat de les produccions. Així mateix, es pretén aconseguir referents per al sector agrari pel que fa al procés d¿innovació tecnològica i, alhora, incentivar aquestes actuacions entre les empreses del sector agrari de Catalunya. En aquesta edició s¿han presentat al premi 29 empreses de tot Catalunya, fet que constitueix un rècord històric. Aquesta ha estat la quarta edició del premi i, fins ara, un total de 90 empreses han participat en les edicions successives del guardó. Amb aquesta distinció, des del DARP es vol contribuir al fet que el sector agrari pugui afrontar els reptes tecnològics presents i, en conseqüència, que Catalunya disposi d¿un sector agroalimentari cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i contribuir a la generació d¿ocupació, benestar i equilibri del territori. En aquesta edició de 2004, el Premi ha estat dotat amb la quantitat de 6.000 euros. Les candidatures d¿empreses que s¿han presentat al premi representen diferents àmbits de la producció agrícola i ramadera, la indústria agrària i la gestió i aprofitament de residus. Les candidatures presentades han estat examinades per un comitè d¿experts. El DARP, una vegada informat per aquest comitè, ha decidit atorgar el Premi a Mas Martinet Assessoraments i quatre nominacions. Totes les candidatures presentades destaquen per la seva actitud innovadora en incorporar tecnologia avançada en la seva activitat, però les cinc guardonades ho fan d¿una manera especial. Les empreses que han guanyat un accèssit del PITA 2004 premi han estat Agrotech Biotecnologia Aplicada, SA (Osona), l¿Associació de Ramaders de Selecció de Frisona de Girona (Baix Empordà), BRAMS SAT (Pallars Sobirà) i NUFRI SAT(Pla d¿Urgell).

Les TIC i la indústria agroalimentària a Catalunya

En el mateix acte de lliurament del Premi, en Jordi Vilaseca i Requena, de la Universitat Oberta de Catalunya, va fer una presentació sobre l'ús que la indústria agroalimentària catalana fa de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Arran d'un estudi realitzat en empreses del sector, es desprèn que el sector veu necessari l'ús de les TIC per a tasques de gestió, obtenció d'informació, comunicació, millora de la qualitat i control, però no per a les seves operacions, com ara vendes o compres mitjançant Internet. La indústria agroalimentària han anat incorporant les TIC a les seves activitats, fet que ha repercutit, segons els autors de l'estudi, en la millora de la productivitat de les empreses.