TEMPORADA 2004/2005 | 09/05/2005  Ruralcat

La producció de pera i poma baixa un 21% i un 19% respectivament

La producció de peres i pomes de la campanya 2004/05 a Catalunya va descendir un 21 i un 19 per cent respectivament respecte a la campanya anterior, segons un comunicat de l'Associació Catalana d'Organitzacions de Productors de Fruita (Catalonia Qualitat).

Peres i pomes.

Font: USDA

Catalonia Qualitat explica que, en general, la quantitat de fruita emmagatzemada a les càmeres catalanes és inferior a la de l'any passat a causa del descens productiu generalitzat, que s'ha donat per problemes de floració, quallat i per la caiguda elevada de fruits. Per províncies, les existències de Lleida, a 30 d'abril, van arribar les 46.100 tones de poma, un 21 per cent menys que en el mateix mes de l'any anterior, i la principal varietat va ser la Golden, amb un descens del 27 per cent (38.577 tones). Les pomes vermelles van arribar a un total de 4.902 tones. Respecte a les peres, es van comptabilitzar 22.043 tones, un 38 per cent menys que a l'abril de 2004 i concreta que les existències de la varietat Conference van arribar les 12.550 tones, un 54 per cent menys, mentre que la quantitat de pera Blanquilla va ser d'un 31 per cent menys, fins a les 5.025 tones. La collita de poma de Girona va créixer un tres per cent respecte a l'any passat, fins a les 10.685 tones, el que suposa un 41 per cent més a l'abril de 2004 i la varietat Golden va ser la qual més va pujar, un 30 per cent (9.185 tones) juntament amb les vermelles, que van arribar les 1.183 tones.

Informació relacionada