Jornades Tècniques d'ERA. Segona Fira d'Agricultura, Ramaderia i Agroturisme dels Pirineus
Els dies 24, 25 i 26 de juny el recinte de "La Fajuala" acull la Fira ERA, la major fira d'Espanya dedicada a la producció ecològica que té per objectiu promocionar les tècniques i els productes ecològics.
Font: Web ERA
A més, la fira també busca incentivar la relació entre tots els ens relacionats amb la producció d'aquest tipus d'aliments. A la península ibèrica i a altres parts d'Europa, existeixen diferents àrees muntanyenques amb valors i tradicions que és important conservar i potenciar. Són zones desfavorides a l'hora de competir amb les zones planes i fèrtils, de major productivitat per àrea. Per aquesta raó, les àreas de muntanya, pateixen marginació i es despoblen de forma accelerada, afectant a la conservació dels recursos naturals. Per això es necessita diversificar la producció i enfortir altres activitats de desenvolupament rural, amb tecnologies més respectuoses amb l'entorn. L'agricultura i ramaderia ecològiques han demostrat ser un motor del desenvolupament rural en general i també en aquestes zones més deprimides. En aquestes jornades d'àmbit estatal, es debatrà específicament el tema de l'impuls del desenvolupament rural amb l'agricultura i ramaderia ecològica en les zones de muntanya, intercanviant experiències de producció i aprofitament d'aquestes zones. Es proposaran accions dirigides a fomentar l'agricultura i la ramaderia ecològiques en àrees de muntanya, des d'un enfocament agroecològic que permeti aprofitar òptimament els recursos locals disponibles.
974 701 837
653 876 670
645 950 495 Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
- 23 de juny
L'acte comença a les 10.00 h amb la participació del Sr. Jesús Marco Lucía, President de FARATUR (Federación Aragonesa de Asociaciones de Viviendas de Turismo Rural), que parlarà de les "Experiències aragoneses de l'agroecoturisme i activitats d'oci en el medi rural respetuoses amb l'entorn".
A les 11:15 h, el Dr. Federico Fillat, Investigador del Instituto Pirenaico de Ecología (IPE), del Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), parlarà de "L'aprofitament de recursos forestals amb la ramaderia ecològica i maneig de comunals".
A les 12:30 h, es parlarà de "La situació actual del sector de la producció agrícola i ramadera a les regions pirinenques. Condiciones de desenvolupament", amb la participació dels representants tècnics dels comitès aragonès, català i de Navarra per al control de la producció ecològica (CAAE, CCPAE, CPAEN).
A les 16:30 h, el Sr. José Luis Porcuna, President de la SEAE (Sociedad Española de Agricultura Ecológica), parlarà de la "Inclusió de l'agricultura ecològica en el nou reglament i Programa de Desenvolupament Rural 2006".
A les 18:00 h, hi haurà una Taula rodona, on es parlarà de "Les estrategies i polítiques de desenvolupament rural per potenciar activitats respetuoses amb l'entorn", amb la participació del Sr. Yan Briant, Responsable del CAAP (Célula Agroalimentaria y Agroturística Pirenaica), el Sr. Lucien Montaut, President de la Cooperativa formatgera del Valle de Ossau, el Sr. Mathieu Benoit i David Pagès, Integrants de la MAAP (Mission Agroalimentaire Pyrénéenne), el Dr. Enrique Saez Olivito de la Universidad de Zaragoza i responsable del programa CERELUR. El moderador és el Sr. Antonio Martínez de la Fundación ARAGEA. - 24 de juny
A les 9.00 h, amb la participació del Dr. Carmelo García Romero, Membre del Servei d'Investigació i Tecnologia Agrària de la Conselleria d'Agricultura de Castella-La Manxa i Coordinador del grup de paràsits de l'ADGE (Asociación de Desarrollo de la Ganadería Ecológica), es parlarà del "Maneig sanitari del bestiar ecològic".
A les 10:30 h, es parlarà dels "productes aplicables a l'agricultura ecològica, tipus de matèrias, situació dels mercats i regulació", amb la participació del Sr. José Morales, President de l'AFIAE (Asociación de Fabricantes de Insumos para la Agricultura Ecológica).
A les 11:45 h, amb la participació del Dr. Ricardo Revilla, Responsable de l'àrea de producció animal del CITA (Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón), parlarà de les "Experiències en el maneig ecològic de bestiar en sistemes extensius".
A les 13:00 h, tindrà lloc la inauguració oficial d'ERA i l'apertura al públic, a càrrec dels representants polítics i tècnics d'institucions presents.
A les 16:30 h, es parlarà dels Cultius extensius: comparatives de rendimients, productivitat entre sistemes de producció ecològics i convencionals", amb la participació del Dr. Joaquín Aibar, Professor de l'Escola Politècnica Superior de Huesca (Universidad de Zaragoza).
A les 18:15 h, hi haurà una Taula rodona on es parlarà de la "Regulació de la coexistència dels cultius transgènics a Espanya: integració o desaparició de la producció ecològica"amb la participació de Víctor Gonzálvez, Representant de SEAE, el Dr. Juan Barriuso, Professor de l'Escola Politècnica Superior de Huesca (Universidad de Zaragoza), el Sr. Joaquín Arqué, Representant del Foro aragonés Anti-transgénicos i agricultor ecológic. - 25 de juny
L'acte comença a les 9.00 h, amb dues visites al camp. La primera a la finca del productor de la zona que porta alguns anys dedicat a la producció d'hortalisses de muntanya i a la cria de vedells en sistema de producció ecològica. La segona serà a la finca experimental del Servicio de Investigacióm Agropecuario de Aragón.
974 701 837
653 876 670
645 950 495 Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Ayuntamiento de Panticosta y ADECUARA (Asociación para el Desarrollo de la Cuna de Aragón)
Comarca del Alto Gállego
Travesía Ballesteros, 4, bajo B
22005 Huesca
edenaalmudena@auna.com
http://www.eraecologica.com