SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 11/12/2013  RuralCat/DAAM

El DAAM presenta la programació de l'INTER2000 per l'any 2014

El programa INTER2000 és el circuit d'assaigs d'aptitud dirigit als laboratoris del sector agroalimentari organitzat des del Laboratori Agroalimentari, en col·laboració amb l'IRTA

Programa INTER2000 2014 (pdf)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) impulsa el programa INTER2000 com a eina de suport per al foment de la qualitat i seguretat del sector agroalimentari i ha presentat la programació del circuit d'assaig d'aptitud per l’any 2014.

El Laboratori Agroalimentari porta organitzant i coordinant, des de l’any 1991, tant programes d’intercomparació de mostres entre laboratoris com Seminaris Tècnics de temes monogràfics adreçats als laboratoris del sector agroalimentari.

El Programa INTER2000 està avalat per la distribució de més de 1300 mostres a l’any adreçades a més de 480 empreses diferents. El 93% d’aquestes mostres distribuïdes estan adreçades a empreses de l’Estat Espanyol, i d’aquest percentatge el 43% estan situades a Catalunya.

De les empreses que participen al circuit el 36% són laboratoris que realitzen anàlisis pel propi control de qualitat de la seva empresa, el 34% realitzen anàlisis per tercers, i un 30% que fan ambdues funcions.

La participació en aquests exercicis és una eina indispensable per als laboratoris per assegurar la qualitat dels seus resultats i demostrar la seva competència tècnica, a més d’ésser un requisit normatiu per als laboratoris que s’acrediten segons la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2005 "Requisits generals relatius a la competència dels laboratoris d’assaig i calibratge".


La programació d’exercicis per l’any 2014 es classifica en les següents famílies:

  • Microbiologia (formatge, ou, plats preparats, carn, producte de rebosteria, superfícies, aigua de consum i legionel·la)
  • Química: Aigües (consum/residuals)
  • Química: Olis (oli d’oliva verge, oli d’oliva, oli de llavors i de fregidora)
  • Química: Alimentació (formatge, producte carni cuit i curat , plat preparat vegetal, vi, most, producte de rebosteria, i producte de pesca)
  • Química: Agraris (sòl i material vegetal)

Com a novetats d’aquest any s’ha de destacar l’ampliació de l’oferta, tant en número de determinacions per exercici com la incorporació de nous exercicis.

Els assaigs d’intercomparació són independents els uns dels altres permetent-se la inscripció en tants assaigs com es desitgi.

 

Informació relacionada