Siurana impulsa un pacte agroalimentari
Aquest pacte pretén donar més valor a l¿aportació que els agricultors i ramaders fan per al desenvolupament econòmic del territori i impulsar les polítiques adients per garantir la seva competitivitat en una economia globalitzada.
Siurana durant la seva intervenció a la Cambra de Comerç. Font: DARP
En aquest sentit, el primer gran objectiu del pla és integrar les capacitats de tots els agents implicats: productors, indústria, distribució, restauració i universitat, per tal d¿incrementar la capacitat competitiva del sector agroalimentari de Catalunya, va explicar el responsable del DARP. Segons el conseller Siurana s¿ha de potenciar la connexió entre els productors i les empreses que elaboren els productes amb la primera matèria i incrementar la qualitat i la seguretat alimentària, l¿agrupació de l¿oferta, més investigació i la incorporació de més valor afegit a la promoció comercial. A més, el responsable del DARP va explicar que calia apostar per una marca de qualitat associada a Catalunya que aporti un valor afegit als productes agroalimentaris catalans i que els faci més competitius en el mercat europeu. En el disseny d¿aquestes estratègies, Siurana va afirmar que des de la conselleria que encapçala es vol potenciar la inversió en I+D+i amb el concurs de les universitats catalans i la capacitat d¿investigació pública i privada. En el decurs de l¿acte de presentació del Pacte estratègic pel desenvolupament agroalimentari de Catalunya, el responsable del DARP va explicar també que aquest pla s¿aplicarà en diverses fases. La primera estarà marcada per l¿impuls i per aconseguir els objectius marcats es crearà un òrgan format per representants de, com a mínim, quatre conselleries, el sector productiu, la indústria agroalimentària, la distribució i els centres d¿investigació.