20 DE MAIG | 03/05/2005  Ruralcat

V Jornada de la Vedella de Girona

El proper 20 de maig Girona serà l'escenari d'una jornada que té per objectiu donar relleu al valor nutricional de la carn de vacú i els seus efectes sobre la salut, així com temes que preocupen al ramader, com la supressió de la monesina sòdica el 2006.

Imatge del díptic de la jornada

Una de les finalitats de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) com a organització agrària és la transmissió de la informació al sector. En aquest marc es va iniciar, enguany farà cinc anys, una jornada tècnica monogràfica sobre el sector boví de carn a Girona. El sector ha de fer front a nous reptes contínuament, ja sigui de la mà de les canviants normatives o de l¿increment dels costos de producció que massa sovint no es poden repercutir en el preu final. L¿estructura de la jornada, amb ponència d¿alt nivell, un col·loqui i una degustació de vedella, és consolida a cada any que transcorre. Una vegada més, doncs, hem confiat la preparació de la degustació a la cuina de l¿Hotel Sol Melià de Girona. L'acte comença a les 10.45 h amb la participació de la Sra. Carolina Realini, enginyera agrònom i investigadora de l¿IRTA, que parlarà de "La qualitat de la carn de vedella, paràmetres de qualitat de la carn de vacú i aspectes nutricionals. Consistència, àcids grassos, omega-3, etc". A les 12.00 h, el Sr. Vicente Gimeno, professor de la Universitat de Madrid i, per gentilesa de Finadyne i Nuflor, parlarà de la "La supressió de la Monesina sòdica. Conseqüències". A les 12.30 h, tindrà lloc una taula rodona on representants de diferents entitats debatran sobre la "Vedella de Girona, Sí o No?". Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Av. Sant Francesc, 29
17001 Girona
Tel: 972 41 76 50
Fax: 972 21 83 12
darp.darp@gencat.net

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya
C/ Ronda Ferran Puig, 18
17001 Girona
Telèfon: 972 20 88 81
Fax: 972 20 88 81
Mòbil: 606 45 62 53
info@jarc.es