V Jornada de la Vedella de Girona
El proper 20 de maig Girona serà l'escenari d'una jornada que té per objectiu donar relleu al valor nutricional de la carn de vacú i els seus efectes sobre la salut, així com temes que preocupen al ramader, com la supressió de la monesina sòdica el 2006.
Una de les finalitats de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) com a organització agrària és la transmissió de la informació al sector. En aquest marc es va iniciar, enguany farà cinc anys, una jornada tècnica monogràfica sobre el sector boví de carn a Girona. El sector ha de fer front a nous reptes contínuament, ja sigui de la mà de les canviants normatives o de l¿increment dels costos de producció que massa sovint no es poden repercutir en el preu final. L¿estructura de la jornada, amb ponència d¿alt nivell, un col·loqui i una degustació de vedella, és consolida a cada any que transcorre. Una vegada més, doncs, hem confiat la preparació de la degustació a la cuina de l¿Hotel Sol Melià de Girona. L'acte comença a les 10.45 h amb la participació de la Sra. Carolina Realini, enginyera agrònom i investigadora de l¿IRTA, que parlarà de "La qualitat de la carn de vedella, paràmetres de qualitat de la carn de vacú i aspectes nutricionals. Consistència, àcids grassos, omega-3, etc". A les 12.00 h, el Sr. Vicente Gimeno, professor de la Universitat de Madrid i, per gentilesa de Finadyne i Nuflor, parlarà de la "La supressió de la Monesina sòdica. Conseqüències". A les 12.30 h, tindrà lloc una taula rodona on representants de diferents entitats debatran sobre la "Vedella de Girona, Sí o No?". Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Av. Sant Francesc, 29
17001 Girona
Tel: 972 41 76 50
Fax: 972 21 83 12
darp.darp@gencat.net
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya
C/ Ronda Ferran Puig, 18
17001 Girona
Telèfon: 972 20 88 81
Fax: 972 20 88 81
Mòbil: 606 45 62 53
info@jarc.es