19 DE MAIG | 02/05/2005  Ruralcat

Jornada sobre cereals d'hivern i proteaginoses

El proper 19 de maig La Tallada d'Empordà acull una jornada on a més dels habituals assaigs de varietats de blat, ordi i triticale, es podran veure varietats del favó i pèsol per comentar diversos aspectes del seu conreu.

Imatge del díptic de la jornada

La reforma de la PAC té per objectiu desvincular progressivament els ajuts als conreus herbacis dels grups de conreu i de les seves produccions de referència, englobant-los tots en un sol pagament únic basat en els drets històrics de cada explotació. Per aquesta raó, l¿elecció d¿un conreu per part de l¿agricultor ja no estarà condicionada, com ara, per l¿import de la subvenció, sinó que dependrà principalment de factors agronòmics i de mercat. En aquest nou context, torna a adquirir actualitat la valoració de les possibilitats productives dels conreus proteaginosos, que són una bona alternativa agronòmica als cereals, alhora que gaudeixen d¿un pagament suplementari de 55¿57¿/ha. L'acte comença a les 10.10 h amb la participació del Sr. Antoni López Querol del Centre UdL-IRTA, que ens acompanyarà pels "Camps experimentals de varietats de blat, ordi i triticale" A les 12.00 h, el Sr. Joan Serra Gironella de la Fundació Mas Badia-IRTA, ens guìarà pels "Camps experimentals de pèsol i favó". Si voleu més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
IRTA
Estació Experimental Agrícola Mas Badia

Ctra. de La Tallada s/n
17134 La Tallada d¿Empordà
Tel. 972 780 275
joan.serra@irta.es

Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
Sant Francesc, 29
17001 Girona
Tel. 972 417 650
jlrexach@gencat.net