Alça d'un 3% en la previsió de la collita de préssec i nectarina al 2010
Les primeres estimacions apunten que Catalunya produirà prop de 320.000 tones de fruita de pinyol, de les quals 132.100 correspondrien al préssec, 129.400 a la nectarina i 58.350 a la pavia. Aquestes xifres representen un increment en la producció total d'un 3%, augment que es desprèn de les estimacions d'un descens del 5% a la demarcació de Barcelona, del 6% a Tarragona, i del 15% cent a Girona, mentre que creix un 6% a Lleida.
Pel que fa a les varietats, es torna a evidenciar un clar retrocés de la pavia arreu d'Europa, mentre que es manté el creixement del préssec vermell i la nectarina. També es torna a constatar la clara tendència a l'alça de la producció de préssec pla o paraguai, varietat que ja representa un 15% del total dels préssecs vermells a Catalunya. Val a dir que Lleida està reconeguda com la regió de renovació varietal més important d'Europa en aquest tipus de cultius (amb un índex de renovació del sis per cent), el que evidencia la potent innovació que s'hi desenvolupa.