ADMINISTRACIÓ | 24/04/2005  Ruralcat

La seu del DARP es trasllada a Lleida

El conseller d'Agricultura, Antoni Siurana, acompanyat del Secretari General del DARP, Josep Pau, va presidir l'acte de presentació de la seu del DARP a Lleida, que es consolida així com la capital agrària catalana.

L'acte de presentació de la seu del DARP a Lleida. Font: DARP

L'acte de presentació de la seu del DARP a Lleida. Font: DARP

Segons el conseller Siurana, aquest acte representa el primer pas d'una de les apostes del Govern de la Generalitat per descentralitzar i racionalitzar l'Administració. Aquesta és una aposta que va començar amb l'aprovació del decret del 3 de febrer de 2004 que estableix Lleida com a seu de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i, que es va reforçar al mes de setembre amb la signatura d'un protocol d'intencions entre la Conselleria i la Paeria per instal·lar la nova seu de la Conselleria al futur Parc Agroalimentari de Gardeny. La ubicació de la seu del DARP a l'edifici que també allotja els Serveis Territorials de la Conselleria a Lleida forma part d'un procés transitori que finalitzarà amb la construcció de l'edifici a Gardeny. A més, per Siurana això és només "un punt i seguit", ja que "cal avançar per aconseguir una Administració de serveis als ciutadans i al sector, una Administració més pròxima, que superi els greuges territorials fins ara existents i que suposi un nou impuls per al sector agroalimentari". El responsable del DARP va afirmar que amb la nova ubicació a Lleida "s'aconseguirà reduir la burocràcia, simplificar els processos administratius i fer una administració agrària més pròxima al territori i a la gent del món rural".

Implantació de noves tecnologies

En el decurs de la presentació de la seu del DARP, el titular d'Agricultura també va fer especial esment a les noves tecnologies de la informació, ja que l'Administració agrària catalana serà la primera conselleria del Govern de la Generalitat que implantarà el sistema de videoconferència com a eina de treball habitual. Segons Siurana, el sector agrari és un sector innovador de primer ordre, dinàmic i emprenedor que aposta per les noves tecnologies. A més, el titular d'Agricultura va explicar que el DARP està realitzant un procés de canvi tecnològic en profunditat i, de modernització i millora de les Oficines Comarcals que té distribuïdes al llarg del territori català. El responsable del DARP també va anunciat en el decurs de la roda de premsa de presentació de la seu del DARP la creació d'un Consell Assessor Agroalimentari de Catalunya que tindrà la seu a Lleida. Aquest Consell Assessor integrarà representants de tot el sector agrari i agroalimentari i tindrà com a principals objectius analitzar els principals eixos de creixement d'aquest sector.