ESCOLES AGRÀRIES | 16/10/2019  Ruralcat

Primer raid hípic Alt Pirineu organitzat per l’Escola Agrària del Pirineu

El passat 5 d’octubre, l’Escola Agrària del Pirineu, juntament amb el Club Hípic Urgell Pirineus, va organitzar el 1r Raid Hípic Alt Pirineu.

El raid és una disciplina eqüestre de resistència

El raid és una disciplina eqüestre de resistència

L’alumnat del cicle formatiu d’activitats eqüestres va ser l’encarregat d’organitzar el raid, que va comptar amb la col·laboració de més de 40 voluntaris entre alumnes, professors i pares dels alumnes.

El raid és una disciplina eqüestre de resistència on genet i cavall han de recórrer una distància determinada amb el menor temps possible i sempre vetllant per la salut del cavall.

L’inici, final i controls veterinaris van tenir lloc a l’Escola i els recorreguts de 20, 40, 60 i 80 km es van dur a terme pels camins i les muntanyes dels voltants.  

En total, hi van participar 30 genets, 10 al de 80 km, 5 al de 60 km, 12 al de 40 km i 3 al de 20 km. La participació de dones va ser majoritària, amb 24 dones en total.

L’Escola Agrària del Pirineu organitza des de l’any 2011 activitats formatives per al món eqüestre, especialment relacionat amb el medi natural, a través del CFGM d’activitats eqüestres i cursos diversos de reciclatge professional.

Font: Escola Agrària del Pirineu