La despesa en alimentació augmenta un 7,7 per cent a Espanya
La despesa total en alimentació a Espanya l'any 2004 va ser de 74.752 milions d'euros, un 7,7 per cent més que l'any anterior. La despesa en Hostaleria i Restauració va augmentar 0,5 punts la importància relativa en relació amb els altres dos sectors: Llars i Institucions.
Aquestes dades es desprenen del Panell de Consum Alimentari de l'any 2004, sobre consum i despesa en alimentació en llars, establiments d'hostaleria i restauració, i centres institucionals. Els productes amb un major creixement de consum van ser l'Oli d'Oliva Verge, els Vins amb Denominació d'Origen, els Plats Preparats i els Derivats Lactis. L'Oli d'Oliva Verge ha arribat a representar un 27 per cent del total d'Oli d'Oliva. Per primera vegada en els últims 17 anys, s'ha produït un augment en del consum de vi. S'observa un important increment del Vi de qualitat (+13,6%) i un fre en la davallada que s'anava produint en els darrers anys en els Vins de Taula (-0,3%). També s'ha detectat un continu augment de consum dels Plats Preparats i dels Derivats Lactis. Aquest augment està provocat per la facilitat de consum i preparació, afavorit per l'esforç de la indústria alimentària per adaptar els seus productes a l'estil de vida actual.