MAQUINÀRIA AGRÍCOLA | 13/04/2005  Ruralcat

L'opinió de Carles Bernat, expert en Maquinària Agrícola

En aquesta secció us oferim la possibilitat de fer el seguiment de l'actualitat en maquinària agrícola a través de les anàlisis de Carles Bernat, expert en aquest tipus de maquinària i ex-professor de Maquinària Agrícola de l'ESAB.

Carles Bernat, que ha estat professor de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, contribueix amb les seves col·laboracions a RuralCat a aclarir les claus de l'evolució de la venda i ús de maquinària agrícola al Principat.

 

Si voleu contactar amb Carles Bernat podeu fer-ho mitjançant la seva adreça de correu electrònic: carles.bernat@upc.es

Com a periodista agrari és membre de la Federació Internacional de Periodistes Agraris (IFAJ), de l¿Asociación de Periodistas y Escritores Agrarios Españoles, (APAE) i de l¿Associació de Periodistes Agraris de Catalunya (Agropress). Tanmateix, Bernat mai ha abandonat el vincle directe amb l¿agricultura. Durant més de 30 anys ha portat una finca familiar del Camp de Tarragona de prop de 25 hectàrees i coneix de prop les fires i les fàbriques de maquinària agrícola més importants d¿Europa. L'any 1963 obté el Diploma de Planificació Econòmica i Desenvolupament Rural en els Instituts Agronòmics Mediterranis de Montpellier i Bari. Des dels anys 80 forma part del jurat del Premi a la Innovació Tècnica en Maquinària Agrícola de les Fires de Saragossa i de Lleida.