25 i 26 DE MAIG | 11/04/2005  Ruralcat

Europorc: congrés internacional del porcí

Europorc'05 tracta temes de màxima actualitat que no només afecten la producció de bestiar porcí sinó que tenen una repercussió directa en el consumidor. El certamen s'adreça als tècnics i productors del sector porcí.

Europorc: congrés internacional del porcí

El congrés té lloc a l'edifici el Sucre els dies 25 i 26 de maig. Els congressistes poden escollir entre una inscripció per dia o una completa. Les inscripcions es poden formalitzar a través del web del Congrés. Conferenciants de reconegut prestigi a nivell mundial presentaran els seus coneixements sobre benestar animal, sanitat i mercat a Vic.

Dimecres, 25 de maig

El dia 25 hi haurà una sessió genèrica de conferències, al matí, i dues sessions simultànies, a la tarda. L'australià Paul H. Hemsworth i el català Xavier Sagí tractaran qüestions de benestar animal. En les sessions de la tarda es podrà escollir entre temàtiques de sanitat i d'alimentació. Donen Tacker parlarà de les malalties que es contagien d'animals a persones; Mike Bailey exposarà el seu saber sobre immunitat, i Martín Pérez es referirà a la creació d'animals resistents a les malalties.

Dijous, 26 de maig

El dijous hi haurà sessions simultànies al matí mentre que a la tarda tots els congressistes assistiran a les mateixes conferències. Guy Pierre Martineau abordarà l'origen de les malalties. Paral·lelament, Kees Sheepens basarà la seva ponència en mètodes d'eradicació de patologies. Més tard, es podran conèixer experiències concretes de la mà del mateix Kees Sheepens, Arnaud Lebrel i Quim Bringues. Eduard Marcuello i Ángel Luengo exposaran el sistema danès; Luís Miguel Hervias parlarà de deslletament i Miguel Sanz del mesurament del greix dorsal. L'última sessió del congrés abordarà diferents realitats del mercat porcí. La situació conjuntural en la Unió Europea anirà a càrrec de Guillem Burset; el mercat espanyol ho tractarà Esperanza Orellana i els coneixements sobre el continent americà els donarà Joaquin Spörke. Per a més informació,
Tel. 93.883.31.00
europorc@ajvic.net