12 DE MAIG | 10/04/2005  Ruralcat

Jornada intercomarcal sobre cultius herbacis (CANCEL·LADA)

L¿objectiu de la jornada sobre Cultius Herbacis és apropar als agricultors les diferents activitats de recerca i experimentació directament relacionades amb el conreu cerealícola.

Imatge del tríptic de la jornada

Alhora, apropar-los també al coneixement de noves tècniques, resultats i avenços que els puguin resultar d¿interès i utilitat en l¿activitat productiva de les seves empreses agràries. La jornada d¿enguany pretén aportar informació sobre els resultats obtinguts en activitats experimentals relacionades amb la utilització de determinats herbicides i fertilització fosfopotàssica en cereal d¿hivern. En el mateix àmbit i, tot visitant assajos amb noves varietats de blat i ordi, es proporcionarà informació sobre les seves principals característiques i comportament observat. La jornada inclourà una exposició sobre les principals novetats de la nova Política Agrària Comunitària en l¿àmbit dels cultius extensius. També hi haurà temps per passejar pels diferents estands de les empreses del sector presents a la jornada, que ens mostraran la seva oferta i novetats. L'acte comença a les 10.00h, quan es faran visites a les estacions temàtiques:
  • Estació 1: "Sensibilitat de les varietats de blat i ordi als herbicicles", amb la participació del Sr. Andreu Taberner i Palou del Servei de Sanitat Vegetal, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.


  • Estació 2: "La reforma de la PAC: Desconnexió i condicionalitat", amb la participació del Sr. Eduard Bes i Jacques, director del Centre de Formació i Estudis Agrorurals, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.


  • Estació 3: "Noves varietats de blat i ordi per al conreu ceralícola de secà", amb la participació del Sr. Antoni López i Querol, de l'àrea de Cultius Extensius del Centre UdL-IRTA.


  • Estació 4: "La fertilització fosfopotàssica en la producció de cereals d'hivern", amb la participació del Sr. Jaume Boixadera i Llobet del Servei de Producció Agrícola del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.


  • Estació 5: "Visita als estands de les empreses del sector participants".
La jornada tindrà lloc a la Finca "El Torrodà" de Castelló de Farfanya, la Noguera. Cal confirmar l'assistència abans del 6 de maig a l'Oficina Comarcal del DARP de la vostra comarca o directament a l'Oficina Comarcal de la Noguera. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
IRTA
Xarxa d'Experimentació Varietal de
Cereals de Catalunya
Centre Udl-IRTA
Àrea de Cultius Extensius

Avda. Rovira Roure, 191
25198 Lleida
Tel. 973 702 588
Fax. 973 238 301
antoni.lopez@irta.es

Oficina Comarcal de la Noguera
C/ Barcelona, 57
25006 Balaguer
Tel. 973 443 603
Fax. 973 450 923
josep.romeu@gencat.net