REG | 29/10/2019  Ruralcat

L’Eina de Recomanacions de Reg de RuralCat incorpora noves millores

Amb aquests canvis es pretén fer més accessible l’eina per a l’usuari i millorar el càlcul de les recomanacions de reg, un dels serveis més consultats del portal.

Amb aquesta eina es vol  millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg de les explotacions

Amb aquesta eina es vol millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg de les explotacions

L’Eina de Recomanacions de Reg de Ruralcat ha anat evolucionat al llarg del temps gràcies als comentaris dels seus usuaris i l’experiència dels seus gestors. Algunes de les millores ja incorporades que han tingut més bona acceptació són la possibilitat d’establir si la parcel·la disposa de xarxa antipedra independentment del cultiu i, en el cas de dels hortícoles, també d’encoixinat, així com la consulta d’històrics per poder fer mitjanes i ser més conscients de la quantitat d’aigua recomanada per a un cultiu.

Aquest últim any també s’han incorporat altres millores tècniques a l’eina que permeten optimitzar el càlcul de les recomanacions de reg.

Entre les millores implantades destaca la incorporació de limitants en valors d’entrada de dades per evitar errors a l’entrar a l’eina, com per exemple marcs de plantació nuls; la possibilitat de posar el nombre d’emissors en decimals (nº emissors/arbre); rebre avisos a l’hora d’escollir plantacions de llenyosos per tal de recordar a l’usuari que les recomanacions de reg de l’eina són per arbres adults; afegir el reg post-collita en la consulta d’històrics de cultius llenyosos i la possibilitat d’enviar per SMS o correu electrònic a la mateixa pantalla d’entrada de dades per facilitar l’ús quan s’entra la parcel.la de reg. A més, s’han afegit els regs deficitaris controlats de l’ametller i l’olivera. Així mateix, s’ha millorat la visualització de l’índex de l’Eina per fer-la més visual i atractiva.

Amb totes aquestes millores es pretén fer més accessible l’eina per a l’usuari i millorar el càlcul de les recomanacions de reg.

Per seguir amb la millora continua, s’ha publicat una enquesta per conèixer l’opinió dels usuaris de l’Eina i anar implantant nous usos i serveis de forma constant.

L'Eina de Recomanacions de Reg és un dels seus serveis amb més èxit de Ruralcat. Es troba disponible al portal des de l’any 2005, compta amb 1.480 usuaris i genera prop de de 4.980 recomanacions o informes per a cultius agrícoles.

Amb aquesta eina, des de l’Oficina del Regant (EA Tàrrega), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) treballa per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg de les explotacions catalanes.

Per utilitzar-la, els usuaris només han d’introduir les dades personalitzades de la seva parcel·la i, a més, poden rebre un correu electrònic i/o un SMS al mòbil amb les recomanacions de reg de cada setmana. Els cultius més consultats són els llenyosos (un 80% del total), entre els quals destaquen el presseguer i l’olivera.

Font: Oficina del Regant