DEL 2 A L'11 DE MAIG | 04/04/2005  Ruralcat

Curs d'elaboració de derivats làctics

L'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu ofereix un innovador curs de nivell bàsic sobre l'elaboració de formatges, del 2 a l'11 de maig, a Bellestar. Les persones interessades poden inscriure's fins al 22 d'abril trucant a l'Escola (973 352 358).

Curs sobre l'Elaboració de derivats làctics

Els actes del curs tenen lloc de 9 del matí a 5 de la tarda, en horari intensiu. A més, l'Escola ofereix la possibilitat d'allotjar els inscrits, ja que disposa de menjador i residència. Les places són limitades. Els assistents rebran formació sobre les diverses formes d'elaboració del formatge. Així doncs, els primers dies s'impartiran xerrades i tallers sobre la quallada i el mató, el formatge fresc i el de coagulació làctica. Els alumnes aprendran a elaborar formatge tendre i formatge amb llet crua. Es divulgaran, també, les possibles aplicacions culinàries del formatge curat (escalfament de la pasta, pasta cuita, rentat de la pasta) i es treballarà amb llets fermentades (iogurt, kèfir, llet àcida). Finalment, el dimecres, 11 de maig, es visitaran diverses explotacions que elaboren formatges i es farà un tast de formatges amb avaluació sensorial. Durant aquesta jornada s'apreciarà el formatge d'acord amb el seu procés d'elaboració i l'origen de la llet. Podeu ampliar la informació i consultar el programa d'activitats complet obrint el document adjunt. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Escola de Capacitació Agrària del Pirineu
Finca Les Colomines

25712 Bellestar
Tel.: 973 352 358
Fax: 973 354 413
aecapir.darp@gencat.net