L'INIA inverteix 5,62 milions d'euros en investigació alimentària
L'Institut Nacional d'Investigació Agrària (INIA) destinarà 5,62 milions d'euros en ajudes per realitzar projectes d'investigació científica, desenvolupament i innovació tecnològica en el marc de les Accions Estratègiques del programa Nacional d'Alimentació per al període 2004-2006.
Una Resolució del Ministeri d'Educació i Ciència publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) detalla que, del total d'ajudes, 2,275 milions d'euros corresponen a l'any 2004, 1,962 milions a aquest exercici i 1,391 milions a l'any 2006. El Programa Nacional d'Aliments assigna 2,79 milions d'euros en aquest període 2004-2006 a programes de Control de la Qualitat i Seguretat dels Aliments. En els programes s'inclouen projectes com envasos actius amb antioxidants o un estudi per a la creació d'etiquetes amb barems de qualitat per guiar al consumidor. Un altre programa agrupa iniciatives per la millora de la qualitat i competitivitat dels vins, amb un pressupost per als tres anys d'1,93 milions d'euros, amb projectes com un estudi dels mecanismes dels efectes cardiosaludables del consum de vi negre. L'últim programa agrupa investigacions sobre noves espècies i tecnologies d'aqüicultura, amb una dotació de 906.766 euros, per al disseny de noves dietes per al rèmol o la influència de l'origen de les llavors i de les condicions ambientals en el creixement i la supervivència de la petxina de pelegrí i la petxina variada cultivada.