Es presenta la primera carn de vedella enriquida amb Omega 3
Amb aquest projecte s¿aconsegueix de forma natural disposar d¿una carn al mercat amb tots els avantatges tradicionals i, ara, a més, amb l¿aportació d¿àcids grassos que redueixen substancialment el risc de patir malalties cardiovasculars i coronàries.
Acte de presentació de la vedella amb Omega 3. Font: Provedella
El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha presentat el programa de recerca iniciat fa dos anys per l'IRTA, per tal d¿obtenir de forma natural carn de vedella amb una proporció d¿àcids grassos tres vegades superior a l¿habitual. Aquest programa pilot destinat a obtenir vedells amb carn rica en àcids Omega 3 s¿ha fet a instàncies de Provedella, centre que agrupa els ramaders catalans, amb el suport del DARP. Els tècnics de l¿IRTA han desenvolupat un pinso enriquit amb Omega 3 d¿origen vegetal que ha servit per alimentar aquestes vedelles i multiplicar les propietats de la seva carn. L¿aportació suplementària de greixos beneficiosos es porta a terme en el decurs dels quatre darrers mesos de vida de l¿animal. La ingesta periòdica de vedella Omega 3 és, segons els científics, especialment beneficiosa per a mantenir el cor en forma. El conseller Siurana ha volgut destacar que treure al mercat un producte com aquest és un pas important a la innovació del sector ramader. Provedella, com a promotora d¿aquesta investigació, ha signat un conveni amb l¿empresa Noel SA que preveu un període pilot de 18 mesos perquè situï la vedella Omega 3 al mercat. Passat aquest temps, i amb prèvia autorització de Provedella, qualsevol indústria del sector podrà optar per comercialitzar la vedella Omega 3 seguint uns paràmetres de rigor i qualitat de Provedella i que estan assumits per les principals associacions, cooperatives i sindicats del sector ramader. La vedella Omega 3, en paraules del conseller Siurana, ¿és un producte amb valor afegit pensat pels consumidors d¿avui en dia, interessats en una dieta saludable i de qualitat¿.