22 D'ABRIL | 29/03/2005  Ruralcat

Jornada tècnica sobre les possibilitats de l'horticultura ecològica en zona de muntanya

El proper 22 d'abril Vallcebre serà l'escenari d'una jornada tècnica que pretèn que les persones que volen practicar l'horticultura ecològica de muntanya, coneguin les solucions als possibles problemes que es puguin trobar.

imatge díptic de la jornada

Les hortalisses són una de les fonts principals de minerals i vitamines en l¿alimentació humana i el cultiu ecològic afegeix la seguretat d'obtenir aquests aliments sense residus d'adobs i pesticides químics sintètics. Després de tres anys d¿experiència i d¿estudis, es pot dir que l'horticultura ecològica de muntanya té més possibilitats del que molta gent pensa. Al mateix temps però, hem de tenir en compte que a les zones de muntanya, l¿horticultura ecològica té uns avantatges i també uns inconvenients respecte a la que es practica a les terres baixes. Tant si és per a l¿autoconsum familiar com per a la venda, quan una persona vol començar a practicar l'horticultura ecològica en zona de muntanya, pot trobar-se amb problemes molt particulars que li vindran de nou, com per exemple, el coneixement de les tècniques de cultiu més adequades o les possibilitats de vendre la seva collita. L'acte comença a les 10.45h amb la participació del Sr. Josep Tuson Valls, cap de l'Àrea de Serveis Agrícoles de l'Oficina Comarcal del Berguedà del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, que ens parlarà de les Possibilitats de l'horticultura ecològica en zones de muntanya: cultius possibles, calendaris de cultiu, sanitat dels cultius, referències tècniques, consum. A les 12.00h, la Sra. Anna Simon Viñas, horticultora de Vallcebre, parlarà de L'horticultura a l'Alt Berguedà: el clima, calendari de cultius, problemes sanitaris, pràctiques de cultiu ecològic. A les 13.00h amb la participació del Sr. Jordi Rojas Serra, horticultor de l'Espunyola, es tractarà de La comercialització d'hortalisses ecològiques: cultius més adequats, rendiments, preus, vies comercials. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal del Berguedà

Ctra. de Solsona, 9, 1r, 1a
08600 Berga
Tel. 93 821 44 70
jtuson@gencat.net