INVESTIGACIÓ I NOVES TECNOLOGIES | 04/05/2010  DAR

Centa i Barcelona Digital col·laboren en la recerca tecnològica dins del sector agroalimentari

El Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris (Centa) i el Centre Tecnològic Barcelona Digital han signat un acord de col·laboració per aplicar la recerca tecnològica en el sector agroalimentari, i potenciar d'aquesta manera la seva internacionalització.

usb050410 cont

 

Ambdues entitats tenen vocació de projectar internacionalment les seves activitats, per la qual cosa persegueixen activament la participació en programes d'R+D internacionals i, en particular, l'aprofitament dels instruments d'R+D proporcionats pels programes europeus, com ara el 7è Programa Marc. En aquest sentit, un dels objectius d'aquest acord és reforçar la presència espanyola en programes d'R+D suportats amb finançament internacional. Els dos centres poden posar en comú sinèrgies que permetin un increment quant a nombre, abast i qualitat de les seves actuacions. A més, la combinació dels equips respectius reuneix experteses complementàries que permeten accedir a un major nombre d'instruments d'R+D+I, augmentant les possibilitats de beneficiar-se de les oportunitats que s'ofereixen a nivell europeu.

Fruit de l'enfocament de recerca de les dues organitzacions, actualment s'està treballant en un projecte d'R+D en tecnologia en l'àmbit alimentari, relacionat amb sistemes informàtics de suport a la seguretat alimentària.
 

Sobre el Centa

El Centa té com a objectiu estratègic l'R+D+I en l'àmbit agroalimentari, tant pròpia com subcontractada. Compta amb un clúster agroalimentari que integra petites, mitjanes i grans empreses catalanes i estatals, universitats, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del qual és centre concertat, a més d'associacions empresarials. La seva finalitat és contribuir a la modernització i competitivitat de les empreses del sector agroalimentari, a través del desenvolupament i l'aplicació de noves tecnologies en els aliments i processos alimentaris, la transferència de tecnologia i la formació en noves tècniques, així com la incorporació d'innovacions en tots els àmbits relacionats (tecnològics, de serveis, gestió...).
 

Sobre Barcelona Digital Centre Tecnològic

Barcelona Digital és el centre de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya. Té com a missió contribuir al creixement del sector TIC i al desenvolupament de la Societat de la Informació. Les seves  àrees d'especialització són la seguretat, la mobilitat, i la salut, que gràcies a la seva transversalitat són aplicables en sectors ben diferents: serveis, automoció, agroalimentació, àmbits hospitalari, financer y educatiu.
 
Barcelona Digital i Centa formen part de Tecnio, la xarxa única que potencia la transferència tecnològica i la innovació empresarial a Catalunya que compta amb més de 100 agents especialitzats entre centres tecnològics, centres de difusió tecnològica i grups universitaris, impulsant d'aquesta manera la competitivitat i l'excel·lència catalana, tant a nivell R+D com en l'àmbit empresarial.

 

Informació relacionada