FRUITA 10 | 04/05/2010  RuralCat

Arriba el primer Congrés internacional de la fruita dolça de Catalunya

Els dies 5, 6 i 7 de maig es celebra al Palau de Congressos de Lleida Fruita 10, el primer Congrés internacional de la fruita dolça de Catalunya, organitzat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), en col·laboració amb la Promotora d'Exportacions Catalanes (Prodeca).

fruita10050410 cont

Detall del cartell del congrés. Font: DAR.

 

Avui està prevista l'arribada dels operadors a Lleida, i demà realitzaran diverses vistes. Però la inauguració del congrés tindrà lloc el dijous 6 de maig, després de la conferencia de benvinguda del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena.

Durant aquesta primera jornada també s'han previst tot un seguit de xerrades al voltant de la fruita fresca al món, sobre les exportacions i els mercats de la fruita a l'Orient Mitjà, Rússia i Àsia. La jornada finalitzarà amb una taula rodona en la que hi participaran, a més d'alguns dels ponents de les xerrades anteriors, Joan Gené, director general del DAR i president de Prodeca, Chris White, director general de Market IL i un representant del sector fructícola català. Antoni Díaz, director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, serà l'encarregat de tancar la jornada.
 
El divendres, 7 de maig, al mateix Palau de Congressos, tindrà lloc la quarta Trobada internacional d'operadors de fruita a Lleida on es realitzaran xerrades entre operadors i productors. Els temes clau de la jornada seran l'alimentació mediterrània com a font de salut, els beneficis per a la salut d'una dieta rica en fruita, les propietats de la fruita segons les formes de preparació i transformació, i el projecte europeu per augmentar-ne el consum, Isafruit.