13 D'ABRIL | 17/03/2005  Ruralcat

Jornada tècnica sobre les Varietats Blanques

La jornada sobre les Varietats Blanques s'adreça a viticultors, tècnics i persones interessades en el tema que es tractan. La jornada tindrà lloc el dia 13 d'abril a la Sala d'actes del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i s'enmarca dins dels actes del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

imatge díptic de la jornada

Els canvis experimentats a la viticultura catalana en els darrers vint anys, modifiquen el mapa de les varietats viníferes conreades a les nostres vinyes. Junt a les varietats tradicionals destinades a l¿elaboració de vins tranquils o caves com macabeu o xarel·lo, a les nostres vinyes també es conreen varietats foranes com chardonnay o cabernet sauvignon que, progressivament incorporades a algunes de les Denominacions d¿Origen, han ampliat el ventall dels nostres vins, fent-los més competitius o adaptant-los als gustos de més consumidors. La necessitat de conèixer el comportament a les nostres zones vitícoles de varietats viníferes amb possible destí per caves o vins tranquils, van fer que el Departament d¿Agricultura Ramaderia i Pesca establís l¿any 1992 un assaig de varietats blanques o d¿elaboració per blancs a Sarral. Entre aquestes varietats, hi ha el chardonnay, chenin, riesling, sauvignon blanc, ewürztraminer, pinot noir i parellada. A l¿EVE, Estació de Viticultura i Enologia de Reus, es fan les vinificacions corresponents a la implantació d'aquestes varietats: chenin, riesling, sauvignon blanc, gewürztraminer pinot noir i parellada. Aquest assaig s¿ha fet en un terreny situat al terme de Sarral (D.O. Conca de Barberà). L'acte comença a les 18.45h amb la participació del Sr. Agustí Villarroya, responsable de la Unitat d'Assessorament Vitícola del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, que parlarà del Comportament agronòmic de les seleccions massals de Varietats Blanques. A les 19.45h, i amb la participació de la Sra. Sandra Rico, tècnica de l'Estació de Viticultura i Enologia de Reus de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI, es parlarà del Comportament enològic de les seleccions massals de Varietats Blanques. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Unitat d'Assessorament Vitícola

C/Amàlia Solè, 29
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 02 11
avilarroya@gencat.net

Estació de Viticultura i Enologia
Passeig Sunyer, 4-6
43202 Reus
Tel. 977 326 275
incavi.reus@gencat.net

Oficina Comarcal de la Conca del Barberà
C/Muralla Sant Jordi, 35
43400 Montblanc
Tel. 977 860 294
acbarbera.darp@gencat.net

Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
Av. Catalunya,50
43002 Tarragona
Tel. 977 250 412
anton.ballve@gencat.net