Parcs agraris a Catalunya, Espanya i Europa | 31/08/2009  Ruralcat

Parcs agraris de Catalunya, Espanya i Europa

A Catalunya, i a la resta de l'estat espanyol, hi ha diversos parcs agraris, en funcionament o en projecte, tots basats en la mateixa idea de conservació de l'espai agrari proper a les zones urbanes. Tot i que mantenen les seves peculiaritats segons les necessitats i característiques de cada zona.

Parc agrícola de Milà

Font: Parc agrícola de Milà.

Alguns exemples són el Parc Agrari del Llobregat, en funcionament des del 1998, el Parc Agrari de Sabadell, l'Espai rural de Gallecs (entre Mollet i Parets del Vallès) o el Parc Agrari de l'Alt Empordà, encara en projecte.

A la resta de territori espanyol hi ha casos com l'Anillo Verde de Vitoria-Gasteiz, que és el resultat d'un pla de restauració i recuperació ambiental de la perifèria de la ciutat. Un altre exemple és parc periurbà de la Dehesa del Generalife a Granada, tot i que estan més centrats en l'entorn natural que no pas en l'agrícola.

El concepte de parc agrari està estès a la resta del continent europeu, com són els exemples del Parc d'Aubagne (Les Jardins du Pays d'Aubagne) francès o el Parc Agrícola de Milà (Parco Agricolo Sud di Milano) a Itàlia.

El més llegit

Jornades tècniques del 21 al 27 d’octubre

La VII Setmana Bio per l’alimentació ecològica torna amb activitats per tot el territori

El proper dia 14 d’octubre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància