DONES RURALS | 13/11/2019  Ruralcat

El DARP posa en marxa un projecte pilot de mentoratge professional per a dones del món rural

El projecte, emmarcat en el Programa de dones del món rural i marítim, comptarà amb quatre mentores a les comarques del Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i el Baix Ebre i una mentora en l’àmbit marítim a Sant Carles de la Ràpita.

El mentoratge és una eina personalitzada de desenvolupament professional

El mentoratge és una eina personalitzada de desenvolupament professional

El Departament d’Agricultura ha posat en marxa, en el marc del Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020, un projecte pilot de mentoratge professional per tal d’innovar en l’acompanyament de projectes agrícoles i rurals.

El Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça comptaran amb una mentora cada comarca i el Baix Ebre comptarà amb dues mentores. Mireia Font, dinamitzadora econòmica, actuarà com a mentora al Pallars Jussà; Anna Sirvent, dedicada a la producció i transformació de plantes amb usos medicinals, estarà a l’Alta Ribagorça. El Baix Ebre comptarà amb Maite Pallarès, dedicada a l’oli i l’horta ecològica, i Begoña Amorós, gerent de cítrics de l’Ebre. A més,  hi haurà una mentora en l’àmbit marítim, la Maribel Cera, pescadora de Sant Carles de la Ràpita.

El mentoratge és una eina personalitzada de desenvolupament professional a través de la qual una mentora, una persona d’àmplia trajectòria en el sector agrari, ramader o marítim, comparteix coneixements, habilitats, experiències i aprenentatges, i ofereix consell, informació i guia a una mentorada que està a punt de començar a desenvolupar la seva activitat professional, ajudant-la a desenvolupar respostes als seus reptes i oferint consells per a les possibles situacions en què es trobarà. La mentora és, doncs, una persona amb experiència, empatia i bona disposició per ajudar a altres persones. De fet, la seva funció és de guia de la persona que es troba en el procés d’aprendre. Tot això en un marc de confiança i confidencialitat.

Aquesta experiència tindrà una durada de sis mesos. S’iniciarà el gener del 2020 i finalitzarà el juny de 2020.  El projecte comptarà amb un seguiment per garantir el seu compliment, que es durà a terme des de les Escoles Agràries. A més, les Escoles realitzaran una avaluació final i un seguiment en diferit, sis mesos després de la finalització del projecte, per tal d’avaluar els progressos de la mentorada.

El dia 29 de novembre finalitza el temps d’inscripció a aquest projecte. Les interessades a participar poden facilitar la informació abans d’aquesta data contactant amb l’escola Agrària del Pallars al correu electrònic maribel.sala@gencat.cat.

Font: DARP