USUARIS | 14/03/2005  Ruralcat

RuralCat arriba als 4.000 usuaris inscrits

En poc més de dos anys, RuralCat ha superat la xifra de 4.000 usuaris inscrits. El portal va veure la llum el 16 de gener de 2003 i ha experimentat un creixement força significatiu en els darrers 12 mesos. RuralCat és una iniciativa del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya.

El 'mouse' i l'alfombreta de RuralCat

El portal va néixer amb la voluntat d'oferir als seus usuaris un seguit de serveis i iniciatives que poguessin interessar-los i facilitar la seva feina. A data del 16 de març de 2005, RuralCat ja té 4.021 usuaris inscrits. Els perfils professionals més freqüents són els d'Agricultors(més d'un 30%), Enginyers agrònoms i Enginyers tècnics i un percentatge d'usuaris important de l'àmbit Universitat i Recerca. Durant tot aquest temps, el portal s'ha caracteritzat per uns continguts i uns serveis adreçats específicament al sector agroalimentari, obrint diversos canals de comunicació, formació i informació, apropant i consolidant l'ús de les noves tecnologies dins els sector rural.

Un creixement constant


Evolució dels usuaris inscrits a RuralCat

RuralCat va assolir la xifra dels 1.000 usuaris el juliol de 2003, als 7 mesos de la seva posada en marxa. La Comunitat seguia creixent: el febrer de 2004 s'arribava als 2.000 inscrits. Aquest increment d'usuaris manté un cert paral·lelisme amb el propi portal que, progressivament, ha anat incorporant millores i nous serveis orientats a ajudar els professionals del sector a prendre les decisions més adients. En només un any, des del febrer de 2004 fins al març de 2005 el nombre d'inscrits en la Comunitat s'ha duplicat, arribant al total de 4.000 inscrits. En els darrers 12 mesos s'han donat d'alta 2.000 usuaris nous.

Nous serveis i millores

El portal ha ampliat i millorat l'eina de recomanació de reg, que enguany arriba al seu tercer any de funcionament, incorporant 28 nous cultius i arribant a la xifra total de 40 cultius. A més, s'ha creat un nou apartat dedicat exclusivament a la fertilització. Aquest espai posa a l¿abast d¿agricultors, ramaders i tècnics, eines de presa de decisions sobre la fertilització i informació pràctica. Actualment, a través de RuralCat, el Servei de Formació Agrària imparteix 5 cursos on-line de formació contínua.
  • Curs de Windows i Word
  • Curs de Documentació Mercantil
  • Curs d¿aplicadors de productes fitosanitaris. Nivell bàsic
  • Curs de tecnologia bàsica del reg
  • Curs bàsic de producció integrada
D'altra banda, s'ha integrat a la comunitat de RuralCat l'entorn de treball i comunicació online dels grups de treball formats per professors, alumnes i personal administratiu de les 14 Escoles i Centres de Formació Agrària que depenen de la Generalitat. La darrera gran novetat a destacar és la creació d'una nova secció anomenada Àlbum de fotos. En aquest espai, RuralCat convida a tots els usuaris a participar activament enviant les seves fotografies per publicar-les al portal.