16 i 17 DE MARÇ | 10/03/2005  Ruralcat

I Congrés català de Producció Agroalimentària Ecològica

Els dies 16 i 17 de març té lloc a Mollerussa el primer Congrés català de la producció agroalimentària ecològica on s'establirà un fòrum de trobada i debat entre tots els agents econòmics i socials implicats en la producció agrària ecològica en el nostre país per tal d'impulsar-ne el creixement.

Congrés català de Producció Agroalimentària Ecològica

En aquest primer Congrés es pretén analitzar el moment actual del sector així com plantejar camins de futur per promoure i fomentar l'agricultura i la ramaderia ecològiques a Catalunya. Aquest event es vincula a la celebració de la fira de Mollerussa. Els objectius que el Congrés pretén assolir són els següents:
  • Fomentar la participació i el debat entre totes les persones, entitats i empreses relacionades amb la producció agrària ecològica o interessades en ella.
  • Analitzar col·lectivament la situació actual de la producció agrària ecològica a Catalunya, des de la producció fins al consum.
  • Plantejar perspectives i propostes de futur per assolir un desenvolupament continu i harmònic de les produccions agroalimentàries ecològiques a Catalunya.
L'organització del primer Congrés s'estructura entorn de quatre taules temàtiques. Els participants podran assistir a dues d'elles, en funció dels seus interessos. Així doncs, els actes del Congrés s'iniciaran el dimecres 16 a les 08.30h. La ponència inaugural, sobre l'evolució i la situació actual de la producció agrària ecològica a Catalunya, anirà a càrrec de Joan Font (President del CCPAE) i Helena Perxacs (Àmbit Rural) i tindrà lloc a les 10.00h. A les 11.00h. es donarà pas a les dues primeres taules de treball. La primera tractarà les Polítiques comunitàries i desenvolupament del sector agroalimentari ecològic a Catalunya i comptarà amb Gundula Azeez i Victor Gonzálvez, de l'IFOAM Europa, i amb Andreu Ferré, coordinador d'equip tècnic sindical d'Unió de Pagesos. La segona taula s'anomena Recerca, transferència, formació i assessorament en producció agrària ecològica a Catalunya. Els ponents d'aquesta seran Gloria Guzmán (Centro de Investigación y Formación de Agricultura Ecológica y Desarrollo Rural Sustentable, Granada), Patrick Marcotte (CIVAMBIO França), Simó Alegre (IRTA) i Xavier Sans (Xarxa Temàtica d'Agricultura Ecològica Agroecomed) El dijous 17, a les 08.30h. tindran lloc les taules de treball 3 i 4. En la tercera taula hi haurà una ponència sobre la Producció agrària ecològica i models de desenvolupament, a càrrec d' ¿tefan Merkac (Bio Alpe Adria - Itàlia, Àustria, Eslovènia), Mateu Nogués (Cooperativa Sant Jaume Apòstol, Ulldemolins) i Carles Ibáñez (Riet Vell, Amposta). La quarta taula, sobre el Mercat, comercialització i consum de productes ecològics a Catalunya comptarà amb la presència de Christine Neidhardt (ec menta, Alemanya), Paola Trionfi (Associazione Italiana per l'Agricoltura Biologica) i Xavier Florensa (consultor en màrqueting de productes ecològics). En finalitzar les ponències, tant el primer dia com el segon, es treballarà en subgrups per tal d'identificant debilitats i forces de la producció agrària ecológica i realitzar propostes. També hi haurà una posta en comú, per extreure conclusions. El dia 17, a les 17.30h. hi haurà una taula rodona: Un Pla Estratègic per a la producció agroalimentària ecològica a Catalunya?, a càrrec de Salvador Puig (Director General de Producció Agrària), Manuel González de Molina (director general d'Agricultura Ecològica, Junta d'Andalusia), Salomó Torres (responsable d'agricultura i ramaderia ecològiques, Unió de Pagesos de Catalunya), Daniel Valls (productor i elaborador de productes ecològics, vice-president del CCPAE) i un representant dels consumidors de productes ecològics. El Congrés es clourà amb la Lectura de la Declaració final i cloenda del Congrés Per a més informació podeu contactar amb els organitzadors:
Fira de Mollerussa
Av. del Canal, s/n - 2a planta
25230 Mollerussa (LLeida)
Tel. 973 600 799
info@fira.com

Amics de l'Escola Agrària de Manresa
C/ Ramon d'Iglésies, 5-7
08242 Manresa (Barcelona)
Tel. 93 877 16 34
congres@agrariamanresa.com