Jornada sobre la cria ecològica de porcins
El proper 18 de març L¿Espunyola serà l¿escenari d¿una jornada tècnica per informar a tècnics i pagesos, així com a tots aquells que vulguin iniciar aquesta producció, sobre les pràctiques que es poden aplicar respectant la normativa de la producció ecològica i dels resultats que es poden obtenir.
Cada cop és més important la demanda de productes agrícoles i ramaders obtinguts ecològicament, amb l¿objectiu de consumir aliments més saludables. Al mateix temps, són cada cop més nombrosos els agricultors que adopten un sistema no agressiu envers el medi ambient per a produir fruita, verdura, cereals, carn, ous, llet i altres aliments. Un dels aliments ecològics que més manca al mercat és la carn de porc i els seus derivats. La cria ecològica de porcins no és un sistema difícil d¿aplicar, tot i que és bastant diferent de la producció intensiva ordinària. L¿acte comença a les 10.10h amb la participació del Sr. Tomàs Castells Manent, responsable d¿Assessorament Rural i Innovació Tecnològica a Barcelona del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, que parlarà de la Divulgació de tècniques i resultats de granges porcines al Berguedà. A les 10.20h i amb la participació del Sr. Josep Tuson Valls, cap de l¿Àrea de Serveis Agrícoles de l¿Oficina Comarcal del Berguedà, es parlarà de les Tècniques aplicables a la cria ecològica de porcins: objectius, relació animals-terra, alimentació, allotjaments, reproducció, resultats tècnics, etc. Tot seguit, a les 12.20h es donarà pas al cas d¿una granja real a Osona: pràctiques aplicades de cria, comercialització, resultats econòmics, amb la participació del Sr. Miquel Pujols Parramon, ramader de Torelló que practica la cria ecològica de porcins. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal del Berguedà
Ctra. De Solsona, 9, 1r 1a
Tel.938214470
jtuson@gencat.net