11 DE MARÇ | 22/02/2005  Ruralcat

Horts Solars, complement de renda de de les explotacions agràries

El municipi de Fontcoberta acull l'11 de març una jornada tècnica anomenada "Horts Solars, complement de renda de de les explotacions agràries", en la qual s'explicarà l'us de les instal·lacions fotovoltaiques en activitats agràries.

Les instal·lacions fotovoltaiques són una manera simple d¿utilitzar una energia renovable com la solar. Es poden integrar fàcilment a les teulades de qualsevol construcció de l¿activitat agrícola o agropecuària i permeten generar electricitat per vendre a les companyies elèctriques, les quals tenen l¿obligació de comprar-la i pagar-la a un preu primat que actualment és de 0,42¿ /kWh. Amb una inversió raonable i amb ajudes, es poden procurar uns ingressos complementaris alts de l¿activitat agrària tradicional, sense que això comporti més feina ni més despeses que la inversió inicial, ja que pràcticament no hi ha manteniment. El suport econòmic a aquestes instal·lacions va lligat a programes europeus de foment de la utilització de les energies renovables i a la disminució de les emissions contaminants dins del acords del Tractat de Kioto. Els actes de la jornada començaran a les 11.00h., amb una conferència del Sr. Jaume Serrasolses, secretari de l¿Associació de Serveis Energètics Bàsics Autònoms (S.E.B.A.), en la qual parlarà de les Instal·lacions casolanes d¿energia solar fotovoltaica. Es tractaran els següents punts:
  • Característiques de les instal·lacions fotovoltaiques.
  • On es poden instal·lar.
  • Marc legal i econòmic.
  • Inversió necessària, ajudes, amortització irendibilitat.
  • Manteniment i vida útil.
  • Gestió administrativa.
A les 13.00h. s'iniciarà un col·loqui, on podran participar tots els assistents i consultar tots els seus dubtes i exposar els seus punts de vista. Està previst que la cloenda sigui a les 13.30h. Per a més informació podeu contactar amb els organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal del Pla de l'Estany

C/ Alfons XII, 159 3r A
17820 Banyoles
Tel. 972 570 757
apestany@gencat.net