FIRA PRODUCCIÓ ECOLÒGICA | 22/02/2005  Ruralcat

Espanya és el segon país amb major representació a BioFach 2005

Espanya participarà amb 213 empreses en una de les fires internacionals ecològiques més importants del món, BioFach 2005, que se celebra del 24 al 27 de febrer a la ciutat alemanya de Nüremberg. Catalunya hi serà representada per prop de 20 companyies.

Imatge del logotiip de la fira BioFach

Font: BioFach

Segons els organitzadors de la fira, Espanya tindrà una superfície d'exposició d'una mica més de 1.800 metres quadrats, amb una representació majoritària en el sector d'aliments ecològics, sobretot, olis, vins i fruites i hortalisses, de totes les regions. Només Itàlia, amb 234 expositors, supera la representació espanyola. A més, destaquen els 1.200 metres de l'expositor institucional patrocinat pel ministeri d'Agricultura, amb participació de totes les Autonomies a excepció del País Basc i Astúries. BioFach 2005 tindrà aquest any 2.035 empreses expositores, un set per cent que el 2004, que van ser 1.897. D'aquestes, un 67 per cent correspon a empreses estrangeres procedents de 70 països, amb important representació de productes gourmet d'Itàlia, Espanya i França. La mostra espera l'assistència de 30.000 professionals i aquest any augmenta la representació d'expositors de Polònia i de la República Txeca, mentre que per primera vegada hi haurà empreses de Laos, Malta i Panamà.

Els productes ecològics del Brasil destaquen a la mostra

Enguany el país convidat és Brasil, que té unes 800.000 hectàrees d'agricultura ecològica certificades i que oferirà sobretot fruites, cafè, mel, cereals, sucre i cosmètica natural. Per primera vegada, BioFach dedicarà un pavelló al vi ecològic i en aquesta edició participaran un total de 250 expositors en el saló especialitzat dedicat al món del vi. Els organitzadors detaquen que a BioFach es reuneix tot el sector relacionat amb la producció ecològica certificada, que correspon majoritàriament als aliments ecològics, amb un 75 per cent dels expositors, a més de cosmètica, tèxtil i matèries primeres. Pel que fa a les perspectives dels productes bio o ecològics, la consultora britànica Organic Monitor, estima que en 2004 la seva facturació va créixer el sis per cent fins a 26.500 milions d'euros, davant els 25.000 milions generats en 2003 en tot el món. Les xifres de creixement més elevades es registren en Estats Units, mentre que els països de l'oest d'Europa tenen increments d'un cinc per cent. No obstant, el mercat europeu genera uns 10.000 milions d'euros i està per davant dels Estats Units. Itàlia lidera la producció ecològica europea amb una superfície de més de 1,2 milions d'hectàrees, seguida per Alemanya, amb 734.000 hectàrees, i per Espanya, que ronda els 725.000 hectàrees.

Informació relacionada