NOVES TECNOLOGIES | 21/02/2005  Ruralcat

FesInternet convida tothom a fer seva la Xarxa

La Secretaria de Telecomunicacions i la Societat de la Informació del Departament d¿Universitats, Recerca i Societat de la Informació organitzen FesInternet. Se celebra del 22 de febrer al 6 de març.

Carles Solà, acompanyat pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, presentant FesInternet. Font: Generalitat de Catalunya.

Carles Solà i Oriol Ferran presentant FesInternet. Font: Generalitat de Catalunya.

FesInternet vol potenciar aspectes com ara l¿alliberament de continguts digitals, les aplicacions i repercussions que té el programari lliure, l¿ús d¿Internet com a eina d¿integració i participació, la formació en TIC, la seguretat informàtica o la Xarxa com a espai lúdic. El programa s¿estructura en quatre àmbits: comunitats, per a la no exclusió i la participació social, continguts de lliure accés i en català, programari lliure, per a vetllar pel dret a escollir i la innovació, tant en les tecnologies com en el seu ús. ¿Amb aquesta iniciativa volem que els catalans es facin seva Internet, vivint, aprenent, treballant, passejant i jugant a través de la Xarxa, en definitiva fer-los veure que és un instrument per a millorar la seva qualitat de vida i al servei del progrés social i econòmic del nostre país¿, segons el conseller d¿Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà. A finals de 2003, només un 19,6% dels catalans es connectava diàriament a Internet, un percentatge que pujava al 33% si les connexions eren setmanals. Carles Solà ha recordat que ¿l¿ús d¿Internet està estancat i que la dinamització de la demanda a través del Pla Director de Serveis i Continguts que es presentarà en les properes setmanes és una de les prioritats del Govern, tant per a garantir la cohesió digital dels catalans com per a enfortir el sector nacional de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)¿. Per la seva banda el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha destacat que ¿ja abans de començar ens hem trobat amb un gran èxit de convocatòria, ja que el gran dinamisme de la mateixa Xarxa ens ha permès comptar amb gairebé setanta col·laboradors entre entitats, institucions i empreses¿. Ferran ha fet ¿una menció especial als que ja són usuaris en el sentit que dediquin una estona a fer veure als qui encara no han gosat connectar-se, com Internet pot repercutir positivament a la seva vida quotidiana¿. La festa, que recull la iniciativa del diari electrònic Vilaweb quan l¿any 1996 va començar a celebrar les ¿24 hores en la vida del Ciberespai¿, no té una seu presencial única on concentri tots els actes, si bé s¿articularà a través del web www.fesinternet.net, on es pot consultar l¿agenda, les notícies, accedir a recursos o participar en el diari interactiu que signa diàriament en BITAL, el node de diversos braços que simbolitza la Xarxa. El nom de BITAL sorgeix del mot BIT, com a unitat mínima de memòria, i TAL, darrera síl·laba del mot digital.

Informació relacionada