15 DE MARÇ | 21/02/2005  Ruralcat

Jornada de la Garnatxa blanca

El 15 de març té lloc a Batea una jornada sobre la Garnatxa blanca, destinada principalment als viticultors, els enòlegs i els elaboradors. La jornada s'emmarca dins la programació del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

Jornada de la Garnatxa blanca

La garnatxa blanca, varietat originària del Baix Aragó, s¿estén per diferents zones vitícoles de Catalunya, especialment la DO Terra Alta (1.770 ha.), Ribera de l¿Ebre, DO Montsant i per altres zones de Catalunya i del sud-est de França. Els seus vins potents i de cos són molt apropiats per a l¿elaboració de blancs de cos amb maceració o criança en fusta, que actualment tenen molt bona acceptació al mercat dels vins blancs de qualitat. Els actes de la jornada començaran a les 19.30h., amb una presentació. Tot seguit, a les 19.45h., el Sr. Agustí Villorroya Serafini, responsable de la Unitat d¿Assessorament Vitícola del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, oferirà una xerrada sobre el Comportament agronòmic de les seleccions massals de Garnatxa blanca a Batea. A les 20.15h. hi haurà una conferència sobre el Comportament enològic de les seleccions massals de Garnatxa blanca a Batea, a càrrec de la Sra. Sandra Rico Juan, tècnica de l¿Estació de Viticultura i Enologia de Reus de l¿Institut Català de la Vinya i el Vi del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca. A les 20.45h, i per finalitzar la jornada, es farà un tast de vins comentat. Per a més informació podeu adreçar-vos als organitzadors:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Oficina Comarcal de la Terra Alta

Av. Catalunya, 31
43780 Gandesa
Tel. 977 420 146
atalta.darp@gencat.net Unitat d'Assessorament Vitícola
C/ Amàlia Solé, 29
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 02 11
avillorroya@gencat.net Estació de Viticultura i Enologia
Passeig Sunyer, 4-6
43202 Reus
Tel. 977 326 275
incavi.reus@gencat.net Assessorament Rural i Innovació Tecnològica
Av. Tarragona, 50
43002 Tarragona
Tel. 977 250 412
anton.ballve@gencat.net