Catalunya continua tenint gairebé un terç dels caps de porcí d¿Espanya
Catalunya segueix essent la Comunitat Autònoma amb més caps de porcí. En té 6.173.188, prop d¿un 28% del total a tot l¿estat, segons la darrera enquesta de l¿Instituto Nacional de Estadística (INE), que es refereix a l¿any 2003.
Porc Large White. Foto: Pere Alvarado
Per darrera el Principat, a una distància considerable, hi ha l'Aragó, amb la meitat de cabana porcina, 3,5 milions, i Castella i Lleó, amb 2,5 milions de porcs. Per la cua hi ha les Illes Balears, amb 68.612 caps de bestiar porcí, Astúries, amb 34.381, Madrid, amb 27.087, Cantàbria, amb només 21.230 i Canàries, amb prop de 70.000 porcs. Pel que fa a la resta de Comunitats, la cabana porcina es reparteix de la següent manera: Andalusia en té 1,8 milions; Castella La Manxa, 1,3 milions; el País Valencià sobrepassa lleugerament el milió de caps de porcí, igual que Extremadura, Galícia i Múrcia. Navarra en té prop de mig milió i el País Basc prop de 44.000 caps. Així mateix, Catalunya és també la primera Comunitat en número d¿aus, amb 42 milions d¿exemplars, gairebé un 13% del conjunt de l¿estat. La investigació de l¿INE es va fer a tot el territori d¿Espanya en el darrer trimestre de l¿any 2003, mitjançant entrevistes als titulars de les explotacions agrícoles triades. Les dades ramaderes fan referència, doncs, al dia en què es va fer l¿entrevista. Les explotacions que han entrat dins l¿estudi havien de tenir, segons l¿INE, una certa importància econòmica, tot i que no s'especifica quina.