| 26/11/2019  Ruralcat

Disponibles els valors de qualitat química d’olis d’oliva verge extra catalans

L’Oficina de l’Oli ha afegit, dins l’apartat d’Evolució de maduració, els valors químics dels olis recents elaborats a diferents zones productives de Catalunya.

Dins l’espai d’Evolució de maduració de l’Oficina de l’Oli es pot consultar la taula de referència dels valors de qualitat química d’olis recents elaborats al Baix Ebre (varietat Mescla), Montsià (varietat Farga), Terra Alta (varietat Empeltre) i el Priorat (varietat Arbequina), que han resultat de categoria “verge extra” en anàlisi sensorial.

Els olis analitzats tenen un percentatge d’acidesa que va de 0.11 a 0.20. El gràfic també mesura l’índex de peròxids, el K232 i el K270.

L’Oficina publica de forma setmanal l’evolució del procés de maduració de les varietats d’oliva de les zones de producció de l’IRTA amb informació sobre el contingut d’oli i els valors resultants. A data d’avui, que ens trobem a la meitat de la campanya de collita d’olives, ja hi ha publicats tres perfils sensorials d’oli d’aquest any així com 29 fitxes del procés de maduració de les olives de l’actual collita.

Font: Oficina de l'Oli

Informació relacionada