ACORDS INSTITUCIONALS | 14/02/2005  Ruralcat

Catalunya i Andorra col·laboraran en el camp agroalimentari

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, s¿ha reunit amb la Ministra d¿Agricultura i Medi Ambient del Govern d¿Andorra, Olga Adellach, a la seu del Govern d¿Andorra.

Fotografia de la trobada que ha mantingut el conseller Siurana amb el Cap de Govern d'Andorra, Marc Forné, i la Ministra d'Agricultura i Medi Ambient del Govern d'Andorra, Olga Adellach, a la seu del Govern d'Andorra. Font: DARP

Olga Adellach, Antoni Siurana i Marc Forné. Font: DARP

Els responsables d¿Agricultura de Catalunya i Andorra s¿han compromès a unificar criteris per treballar amb un únic model de política de muntanya pel que fa a l¿agricultura i la ramaderia. En aquest sentit, Siurana i Adellach han acordat establir un conveni de col·laboració entre el DARP i el Ministeri d¿Agricultura i Medi Ambient d¿Andorra en matèria de formació. Aquest conveni tindrà com a objectiu fomentar la participació de tècnics, agricultors i professionals del sector agrari andorrà en cursos i seminaris que s¿organitzin des de les Escoles de Capacitació Agrària del DARP, especialment amb l¿Escola de Capacitació Agrària dels Pirineus. A més, també s¿ha acordat establir un conveni entre l¿IRTA i l¿Administració agrària andorrana pel que fa a l¿estudi de nous cultius per tal de diversificar l¿agricultura andorrana i obrir noves vies de mercat a través d¿altres productes agroalimentaris. Finalment, el responsable del DARP ha expressat a la Ministra d¿Agricultura d¿Andorra la seva voluntat de fer les gestions pertinents davant el govern espanyol i francès per tal que la carn de vedella andorrana pugui incorporar-se a la IGP Vedella dels Pirineus. Actualment, queden emparades sota aquesta indicació geogràfica protegida els vedells i les vedelles de la raça Bruna dels Pirineus, així com les de la Charolais i la Limousine i els creuaments entre elles, nascuts en l'àmbit de producció que comprèn totes les comarques pirinenques i prepirinenques (Alt Empordà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Valh d'Aran).