PREVISIONS DE PRODUCCIÓ | 10/02/2005  Ruralcat

La DOP Terra Alta preveu produir prop de 500 tones d¿oli la propera campanya

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oli de la Terra Alta preveu produir en el seu primer any entre 450 i 500 tones d'oli d'oliva verge extra. Això suposa un 30% del que es preveu produir a tota la zona, unes 1.580 tones.

Font: DARP

Font: DARP

L¿objectiu, segons el Consell Regulador del segell, és que en pocs anys la DOP empari tota aquesta producció. Per aconseguir-ho, ja han posat en marxa un Programa de Millora de Qualitat de l'oli. El pla afecta dotze tafones que estan dins la DOP i compta amb un pressupost anual de 120.000 euros, dels quals l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària (l¿IRTA) n¿aportarà la meitat. De moment, el pla de millora es desenvoluparà en dos anys, tot i que és prorrogable.

Més inversions

El Consell Regulador de la DOP Terra alta té altres projectes paral·lels al Programa de Millora. Volen crear una envasadora comarcal amb instal·lacions modernes per aconseguir més qualitat en l¿oli. Amb l¿envasadora, a més a més, es pretén desenvolupar una marca única per a aquest producte i mirar d¿obrir nous mercats. Una marca que aniria ben lligada a la varietat principal d'oliva utilitzada per la DOP, l¿Empeltre, que dóna a l¿oli un gust fruitat i dolç característic. Enguany el 70 per cent de l'oli amb DOP es vendrà en orri i la resta, envasat, ja que la comercialització es realitza principalment a les empreses i molt poc oli arriba al mercat espanyol o s¿exporta. Els pobles inclosos a la DOP, aprovada el passat 7 de febrer per la Comissió Europea, són Arnes, Corbera d'Ebre, El Pinell de Brai, Batea, Gandesa, la Pobla de Massaluca, Bot, Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Caseres, La Fatarella i Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. Les localitats de Ribera d'Ebre són Ascó, Flix i Ribaroja d'Ebre.

Informació relacionada