INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 29/11/2019  Ruralcat

Es presenta la Guia per a la implantació d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, vol ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

El passat dijous 14 de novembre el Departament d’Agricultura va presentar la Guia per a la implantació d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari en una jornada organitzada per AECOC que va comptar amb la participació de diferents membres del Comitè d’AECOC contra el malbaratament alimentari.

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, amb la col·laboració d’AECOC, PIMEC, la FCAC i Unió de Pagesos, té com a objectiu principal ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla que posi de manifest el compromís de les empreses en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.

Es tracta d'una mesura de caràcter voluntari, que proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari i inclou recomanacions específiques per a les baules de producció primària, comerç a l’engròs i transformació amb exemples concrets. També proporciona un seguit de recursos de suport, guies de referència i casos d’èxit per ajudar les empreses en l’elaboració del Pla.

Aquesta Guia, pionera a l'estat Espanyol, vol ser un instrument útil perquè les empreses puguin reflexionar i incorporar de manera senzilla la prevenció i la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari dins dels seus procediments.

Font: DARP