PRODUCCIÓ ECOLÒGICA | 27/01/2005  Ruralcat

APECPAE es marca com a objectiu resoldre el conflicte de la marca "bio"

L'Associació Catalana de Productors, Elaboradors i Comercialitzadors de Productes Agroalimentaris Ecològics (APECPAE) inicia les seves activitats amb dos temes que considera prioritaris, la resolució del conflicte de la marca "bio" i la coexistència amb l'agricultura transgènica.

Productes ecològics

Font: DARP

Davant l'aparició al mercat de productes etiquetats com a "bio" que no es produeixen de forma ecològica, la nova entitat vol fer valer aquesta marca com a certificació de producte ecològic, diferenciant-la dels etiquetats "sa", "natural" o "artesà". Durant la reunió, els impulsors de l'APECPAE han coincidit en la necessitat d'un organisme que vertebri el sector de l'agricultura ecològica. Així mateix, s'han mostrat contraris a la coexistència amb l'agricultura transgènica i han proposat participar en el debat de la normativa comunitària sobre el tema. A l'acte de presentació de la nova entitat han assistit un centenar de petites i mitjanes empreses d'agroalimentació ecològica de tot Catalunya. Fèlix Martínez, president de l'APECPAE, ha explicat que a Catalunya mancava una entitat que vetllés pels interessos del sector i que l'APECPAE treballarà perquè el producte agroalimentari ecològic surti de la marginalitat. APECPAE, formada per 20 empreses del Vallès Oriental, té com a objectius el foment de la producció, promoció i consum de productes ecològics, la defensa dels interessos d¿aquest sector i l¿assessorament tècnic i administratiu dels seus associats.

El DARP treballa en l'elaboració del Llibre blanc d ela producció ecològica

Per acabar la jornada, el director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Salvador Puig, ha explicat que aquesta és una oportunitat per omplir el buit actual alhora de coordinar tots els sectors que treballen amb el producte ecològic. Puig també ha explicat que en les línies de treball del Departament d¿Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat la recerca en l¿àmbit de l¿agricultura ecològica té molta importància i que es treballa per fomentar la producció i l¿exportació d¿aquests productes. Puig ha recordat que des del DARP s¿està treballant en l¿elaboració del Llibre blanc de la producció ecològica.